Ο διάσημος Ρώσος παρουσιαστής Vadim Zhdan στη Σύρο

Στη Σύρο βρέθηκε ο Vadim Zhdan, ένας από τους διασημότερους Ρώσους παρουσιαστές, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παν-ρωσική εκπομπή σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια στον πλανήτη, το ORT TV1.

Ο κ. Zhdan και συνεργείο του καναλιού συνόδευσαν τη REGATTA 14 της εταιρείας ZIGHOULI στη Σύρο.

Ο παρουσιαστής, συνοδευόμενος από τον κ. Αντώνιο Μαραγκό του Siros Travel, διοργανωτή και συντονιστή της όλης υποδοχής, σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια του κατάπλου των Ρώσων ιστιοπλόων, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που περίμενε τόσο τους παρευρισκόμενους στο λιμάνι όσο και τα μαγαζιά που τον υποδέχτηκαν με κέρασμα τσίπουρο και λουκούμια.

Ο ουσιαστικός ρόλος του δίπλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ZHIGOULI, εκτός από την πολυετή φιλία που τους συνδέει, ήταν να εκπροσωπήσουν μαζί, τον Ρωσικό επιχειρηματικό κολοσσό, στις συνεντεύξεις τύπου και στις επαφές τόσο με το  Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης

Κο Γεώργιο Μαραγκό  και τον  Αντιπερειφερειάρχη Ν.Αιγαίου Κο Γεώργιο Λεονταρίτη, όσο και με τους Δημάρχους άλλων νησιών και φυσικά με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κο Φλαβιανό Albescu, εκπρόσωπο της Μητρόπολης Σύρου και Νήσων. Σημειωτέον ότι είναι ο ίδιος ο οποίος παρέδωσε τον αναμνηστικό πίνακα ζωγραφικής με τον Ρώσο Διευθυντή στον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης.

Ο διάσημος Ρώσος τηλεπαρουσιαστής, κράτησε πολύ διακριτική στάση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και λειτούργησε ως κρυφός σχολιαστής στη Ρωσική Αγορά γιά τις καθημερινές εμπειρίες του, ιδιαίτερα στο Θέατρο Απόλλων, στον Αγιο Νικόλαο και στο Δημαρχείο, αλλά και τις εκπλήξεις που τους περίμεναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τόσο στη Σύρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι διακαής επιθυμία τους ήταν να παρακολουθήσουν κάποια στιγμή από κοντά  την μπάντα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για την οποία έχουν ακούσει για τη μοναδικότητά της στις Κυκλάδες, να παίξει συναυλία τόσο Ελληνικούς ρυθμούς όσο και Ρώσικους!

«Εχουμε ένα παραπάνω λόγο να επιστρέψουμε ξανά κοντά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Πέραν των υπολοίπων συνταξιδιωτών – συμπατριωτών του, οι οποίοι κάθε άλλο παρά τυχαίοι δεν ήταν, αντιθέτως ήταν διευθυντικά στελέχη και επιχειρηματίες – συνεργάτες, ο Κος Vadim  Zhdan είναι κ ο κύριος υπεύθυνος που τα ρωσικά social media, όπως  Facebook, Twitter & You Tube έχουν πάρει φωτιά με φωτογραφίες και σχόλια που αναρτούν συνεχώς οι Ρώσοι επισκέπτες.  Τα σχόλιά του, ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά, γεμάτα θαυμασμό για τη φιλοξενία που διακρίνει τους Ελληνες κ ιδιαίτερα τους νησιώτες.

 «Εμείς οι Ρώσοι δεν επηρεαζόμαστε από πολιτικούς για τις διακοπές μας. Πόσο μάλλον στις δουλειές μας. Άλλοι είναι οι παράγοντες που μας επηρεάζουν. Το πώς μας υποδέχονται άλλοι λαοί, είναι σημαντικό για μας. Προτιμάμε την Ελλάδα από άλλες χώρες, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι εστί Ελληνας»

Σχολίασε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που έδωσε στο πανελλαδικό κανάλι ΑΝΤ1 το οποίο κάλυψε όλες τις δραστηριότητες των επισκεπτών κατά τη διάρκεια διαμονής τους στη Σύρο. Τα πολύ κολακευτικά λόγια του, τόσο για την υποδοχή που τους επιφύλασσαι το νησί, αλλά και για το πρόγραμμα που ακολούθησε, ανέφερε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην Κα Δώρα Βογιατζάκη και τους συνεργάτες της οι οποίοι αποτελούσαν το πανελλαδικό τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1.

Και…   αναμείνατε στους δέκτες σας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για να παρακολουθείσετε τον τρόπο με τον οποίο «συνέλαβαν» τα πάντα 2 ημέρες στη Σύρο, ο φακός και οι συνεργάτες του ΑΝΤ1.

Κατά τον απόπλου της REGATTA, αποχαιρετώντας, οι επισκέπτες δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν το πόσο καλό φαγητό και ποτό απόλαυσαν στη νυχτερινή τους εμπειρία, “Syros by night”.