Το μήνυμα των “Αιώνια Αισιόδοξων” κόντρα στην αμφισβήτηση και την καταγγελτική διάθεση

“Είναι όμορφο να είσαι νέος”

Το μήνυμα της ενότητας και της καλής διάθεσης για αρμονική συνύπαρξη των νέων, των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Σύρου επικοινώνησε με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα των Αιώνια Αισιόδοξων (Eternal Optimists), χαρίζοντας στο κοινό μία μοναδική βραδιά με μουσική, χορό και αστείρευτο κέφι. 

Στην Ελλάδα του σήμερα, στις Κυκλάδες, και πιο συγκεκριμένα στη Σύρο οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη κρίση, μία κατάσταση η οποία οξύνει τον ανταγωνισμό των επιχειρηματιών, και παράλληλα υποβάλλει τον κόσμο σε μία μεμψίμοιρη διάθεση. Ως εκ τούτου, η διασκέδαση αποτελεί για πολλούς αγαθό πολυτελείας, αγγίζοντας τους νέους στον ίδιο βαθμό.

“Δίνοντας χρώμα στο γκρι”

Όπως εξηγούν τα μέλη των Αιώνια Αισιόδοξων στην “Κοινή Γνώμη”, “παλαιότερα, όταν ήσουν στην ηλικία των δεκαέξι με δεκαεπτά ανυπομονούσες να πας στη "δεδομένη" πενθήμερη εκδρομή. Σιγά μην σκοτιζόσουν για το πολιτικό καθεστώς της χώρας σου, ή για το αν οι δικοί σου έχουν τη δυνατότητα οικονομικά να συνεισφέρουν στο να συμμετέχεις στην εκδρομή που πάντα περίμενες. Ήταν σίγουρο ότι και στην εκδρομή θα πήγαινες και θα περνούσες καλό”. 

Νέοι λοιπόν της Σύρου, πήραν την απόφαση να γίνουν ένα, όχι για έναν, μα για διάφορους παράλληλα σκοπούς. Σημειώνουν μάλιστα ότι ενώ ο τουρισμός αποτελεί μοναδικό πόρο εσόδων για το νησί τους, παρατηρούν δυστυχώς ότι αυτό δε λαμβάνεται υπόψη από επιχειρηματίες και κατοίκους, οι οποίοι αρέσκονται στις καταγγελίες, επικαλούμενοι διατάραξη της κοινής ησυχίας. “Η απορία ολοένα και μεγαλώνει για το πότε θα γίνει το μεγάλο μπαμ και θα αρχίσουμε κυριολεκτικά να τρώμε ο ένας τον άλλον”, τονίζει η ομάδα. Για τους λόγους αυτούς, τα μέλη πήραν την πρωτοβουλία να ενώσουν τις δυνάμεις τους, “χωρίς να θέλουν να επαναστατήσουν για το μουντό χρώμα που κάποιοι θέλουν να δώσουν στο νησί τους, μα για να καταφέρουν να δείξουν ότι η κατάσταση έχει βαρέσει κόκκινο”. Κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη συνεργασίας και αρμονικής συνύπαρξης, επιθυμούν με τον τρόπο τους να δώσουν τη δική τους απάντηση στο "κύμα" των καταγγελιών που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Εκδήλωση  ομόνοιας στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Σκοπός τους είναι να δείξουν πόσα μπορούν να καταφέρουν με την ενότητα, δημιουργώντας μια εκδήλωση που ακούει στο όνομα της ομάδας τους. Το πάρτι με τίτλο “Αιώνια Αισιόδοξοι” πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, καταφέρνοντας να επιτύχει τους σκοπούς του. Σημειώνεται ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην Γ' Λυκείου για την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών, καθώς και στο Σύλλογο Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου, ο οποίος επιτελεί αξιέπαινο έργο στο νησί. 

“Ψυχές που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους”

Με τη συγκατάθεση και τη θετικότητα που επέδειξε η νέα δημοτική αρχή, παραχωρήθηκε στην ομάδα η Πινακοθήκη Κυκλάδων, ένας χώρος μακριά από κατοικημένη περιοχή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ενόχληση των κατοίκων. Μέσα από το πρώτο αυτό βήμα, η ομάδα απέδειξε πόσο όμορφο είναι να είσαι νέος, να έχεις διάθεση του να παραμένεις νέος, και να ακούς τη μουσική σου δυνατά σε μια χώρα που φυτοζωεί, ενισχύοντας παράλληλα το έργο ανθρώπων οι οποίοι μας κάνουν περήφανους και το επιβεβαιώνουν καθημερινά παρέχοντας δωρεάν νοσηλεία. 

“Πίσω από αυτό υπάρχει συνείδηση και νέες ψυχές που νοιάζονταν και θα συνεχίσουν να νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους, αποδεικνύοντας πως δίνουν χρώμα στο γκρι που κάποιοι θέλησαν να τους βυθίσουν”, τονίζουν. Με τη συνεισφορά όλων, οι Αιώνια Αισιόδοξοι πέτυχαν τον σκοπό τους. Σημειώνεται ότι αυτή τη φορά, δεν υπήρξε κάποια καταγγελία, καθώς η ομάδα προσπάθησε να μην προκαλέσει κανέναν. Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει πρώτα να ελέγχεται η ταυτότητα του καταγγέλλοντα και μετά η αστυνομία να στρέφεται προς τα άτομα, στα οποία έχει κατατεθεί η καταγγελία. “Ουσιαστικά να προκαλεί ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ το γεγονός της καταγγελίας”, κατέληξε, η ομάδα.

“Το σήμερα μας περιμένει”

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα “Eternal Optimists | Αιώνια αισιόδοξοι” αποτελείται από το σύνολο των νέων ηλικίας 17 εώς 29 ετών, συμπεριλαμβανομένων μαθητών των Λυκείων, φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και των λοιπών νέων που κατοικούν στην Σύρο. Στόχος τους είναι η ανάδειξη των ιδιοτήτων τους μέσα από την διοργάνωση μιας εκδήλωσης ομόνοιας. Μέσω αυτής επιθυμούν να δείξουν την αντίθεσή τους σε οποιασδήποτε μορφής βίας και ανταγωνισμού μεταξύ του τριγώνου νέων, τοπικών κατοίκων και επιχειρηματιών. 

 Σκοπός τους είναι να αποδείξουν ότι παρά το νεαρό της ηλικίας τους και τον μεγάλο αριθμό ατόμων που αποτελούν την ομάδα μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά για κάτι το οποίο θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία της Σύρου και θα πετύχει τη συνύπαρξη των κατοίκων όλων των ηλικιών.

<