Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού οδεύει στο τέλος του

Επεράσαμε όμορφα και πολύ γλυκά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι γρίφοι και οι δοκιμασίες του 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρο, το οποίο τήρησε τις αρχικές υποσχέσεις των υπευθύνων του και κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να κάνει το νησί άνω-κάτω και τις δώδεκα συμμετέχουσες ομάδες να οργώνουν κάθε γωνιά του, αναζητώντας τις λύσεις για τον πιο γλυκό “θησαυρό”.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, οι παίκτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ερμούπολης, σκορπώντας λουκουμοαγάπη σε σπίτια και καταστήματα με αντάλλαγμα, πλαστικά καπάκια.

Δοκιμασία αγάπης

Ειδικότερα, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου οι λουκουμοομάδες κατέφτασαν στην Αίθουσα Τέχνης “Γιάννη & Ελένης Βάτη” στην πλατεία Μιαούλη για να παραδώσουν τη λουκουμοσακούλα τους και εκεί τους περίμενε μια μεγάλη δοκιμασία αγάπης.

Οι ομάδες κλήθηκαν να γεμίσουν τους σάκους ανακύκλωσης που τους περίμεναν στην αίθουσα με πλαστικά καπάκια από μπουκάλια, γάλατα, χυμούς, νερά, αναψυκτικά, απορρυπαντικά και διάφορες άλλες συσκευασίες, με σκοπό αυτά να παραδοθούν στο Σύλλογο Στήριξης ΑμεΑ “Δικαίωμα” για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου που θα δώσει λύση στο κινητικό πρόβλημα κάποιου συνανθρώπου μας.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, οι ομάδες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η αίθουσα γέμισε με καπάκια που ζύγιζαν πάνω από 600 κιλά! Αυτή η πρωτοβουλία του 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού κινητοποίησε όλους τους συμμετέχοντες και τους κατοίκους του νησιού και οδήγησε σε ακόμη περισσότερες προσφορές. Μια από τις ομάδες του Κυνηγιού, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. προθυμοποιήθηκε να προσφέρει όσα κιλά καπάκια υπολείπονταν για την επίτευξη της αγοράς αμαξιδίου.

Με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, η Λουκουμοεπιτροπή κατέληξε ότι για τη συγκεκριμένη δοκιμασία αγάπης δεν θα δοθεί βαθμολογία σε καμία ομάδα. Αντίθετα, όλοι θα λάβουν το ξεχωριστό “Βραβείο Αγάπης” και την ηθική ικανοποίηση ότι συνέβαλαν ισάξια στον κοινωνικό σκοπό που ήταν και ο βασικός στόχος της δοκιμασίας.

Έχεις μπρίκι; Ψήσε έναν καφέ

Την επόμενη ημέρα, στα στενά σοκάκια της Άνω Σύρου οι λουκουμοπαίκτες συνάντησαν άγριους πειρατές, μια πανέξυπνη και εντυπωσιακή μάγισσα που αν και τους ταλαιπώρησε λίγο, εντέλει τους βοήθησε. Οι ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες με πολλά κιλά λουκουμόσκονης μέσα στην οποία κυριολεκτικά βούτηξαν. Κουδούνες και κουδουνάκια έδωσαν παλμό καθώς αυτά μοιράστηκαν σε μεγάλες ποσότητες στις ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες κατάφεραν να επιλύσουν τους γρίφους αλλά και τις δοκιμασίες, μέσα στις οποίες ήταν να ψήσουν έναν Απανωχωρίτη να τους “ψήσει” έναν ελληνικό καφέ για να συνοδέψουν το λουκούμι τους.

Τελευταίο ραντεβού την Παρασκευή

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της τελικής δοκιμασίας. Μεγάλος φίλος του Κυνηγιού αποδείχθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θάνος Φώσκολος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού, φύλαξε το σεντούκι με τις λύσεις και το απήλαυσε μέχρι τελευταίας δοκιμασία. Ενεργή ήταν επίσης η συμμετοχή των δύο παρουσιαστών του Συριανού Καρναβαλιού, Γιώργου Ρούσσου και Μαριάννας Βακονδίου, οι οποίοι βρέθηκαν δίπλα στις λουκουμοομάδες και τους κατοίκους, που αγκάλιασαν με τόση αγάπη αυτό το νέο θεσμό.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού δεν τελείωσε, αφού το τελευταίο ραντεβού υπευθύνων-ομάδων είναι προγραμματισμένο την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου για την ανακοίνωση του νικητή.