Το πανηγύρι της Παναγίας της Θαλασσινής στον Μέγα Γιαλό

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και αθρόα προσέλευση επισκεπτών πραγματοποιήθηκε και φέτος το πανηγύρι της Παναγίας της Θαλασσινής στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Μέγα Γιαλό, όπου πλήθος πιστών συνέρρευσε από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ενώ μετά το πέρας της Λειτουργίας, οι πιστοί, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Μέγα Γιαλού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγαλοπρεπή Λιτάνευση της Ι. Εικόνος με πλοιάριο εντός του όρμου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ουρανός άστραψε από τα δεκάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, που συνόδευσαν τον περίπλου της εικόνας, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι δε σταμάτησαν ούτε λεπτό τα χειροκροτήματα, τα επιφωνήματα, τα σφυρίγματα ενθουσιασμού, καθώς και τη λήψη φωτογραφιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανηγύρι διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μέγα Γιαλού και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, κατά το έθος και οι πρόσκοποι της Σύρου με μπροστάρη τον Έφορο Κυκλάδων κ. Σωτήρη Φραγκίδη, καθώς ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, Δημήτρης Νταλαχάνης.

Ετικέτες: