Νικήτρια του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού η "Λουκουμόσκονη"

Λουκουμόσκονη θα σκορπίσει την επόμενη χρονιά σε κάθε γωνιά της Σύρου η ομώνυμη νικήτρια ομάδα του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, η οποία θα αναλάβει την επόμενη διοργάνωση του πιο γλυκού παιχνιδιού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το όνομα του μεγάλου νικητή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης «Το καρναβάλι στο Θέατρο Απόλλων», αμέσως μετά το τέλος της σπονδυλωτής σατιρικής παράστασης από τους ερασιτεχνικούς θεατρικούς θιάσους του νησιού.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς Γιώργος Ρούσσος και Μαριάννα Βακονδίου κάλεσαν στη σκηνή την ομάδα των Sevindirdi Angels, οι οποίοι διοργάνωσαν το φετινό κύκλο του παιχνιδιού και έκαναν όλη τη Σύρο άνω κάτω με τις ευφάνταστες δοκιμασίες και τους δύσκολους γρίφους τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό τους, τα μέλη της Επιτροπής διοργάνωσης απηύθυναν θερμές ευχαριστίες τόσο στις ομάδες που συμμετείχαν, όσο και στην τοπική κοινωνία του νησιού, η οποία έγινε μία μεγάλη και δεμένη αγκαλιά για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Αμέσως μετά την επιστροφή του μικρού ξύλινου σεντουκιού με τις λύσεις και τις βαθμολογίες των γρίφων από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, μοιράστηκαν δώρα και διπλώματα σε όλες τις ομάδες οι οποίες έφτασαν κοντά στην πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό.

Την 3η θέση κατέκτησαν οι Καντινέλοι της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου και τη 2η «Εκείνοι οι ζαβοί» - πρώην «Εποχές», που είχαν διοργανώσει το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού. Νικήτρια ομάδα της φετινής διοργάνωσης ανακηρύχτηκε η «Λουκουμόσκονη» στην οποία απονεμήθηκε το λάβαρο και το ολοκαίνουριο βραβείο του παιχνιδιού που δεν είναι άλλο από ένα κομψό και πεντανόστιμο «λουκούμι». Η νικήτρια ομάδα καλείται να διοργανώσει το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού 2017 και να παραδώσει τα έπαθλα στους επόμενους νικητές.