Οδηγική εξόρμηση του "The Classic Car Center of Greece"

Μαγνητίζουν βλέμματα... τα οχήματα - αντίκες στη Σύρο

Φινετσάτη εξόρμηση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων πραγματοποιούν το τρέχον τριήμερο οχήματα ιστορικής αξίας, στο πλαίσιο του οδηγικού περιπάτου που διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά το “The Classic Car Center of Greece”, με την πολύτιμη συνδρομή του υπεύθυνου, Αχιλλέα Χούρσογλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιστορικών Οχημάτων Σύρου “Syros Enfield”.

Αντίκες καλοσυντηρημένες και καλογυαλισμένες, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους συνοδεία των ιδιοκτητών τους αφίχθησαν στη Σύρο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έναν ακόμη οδηγικό “περίπατο”, αποσπώντας τα βλέμματα των πολιτών και μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον όσων έχουν πάθος για τα ιστορικά οχήματα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου αφίχθησαν στην έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία, όπου οι ιδιοκτήτες τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό κτίριο, ενώ παράλληλα τους υποδέχθηκαν αιρετά μέλη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Οι ίδιοι, κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους στη Σύρο απόλαυσαν την ξενάγηση στην Ερμούπολη και στο Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου, καθώς επίσης παρακολούθησαν την προγραμματισμένη προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ανάμεσα σε δυο νησιά” του Μιχάλη Σταυρόπουλου, που είναι αφιερωμένη στην κατασκευή και παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Σύρο, του γνωστού Enfield (1973).

Οι ιστορικές “καλλονές” θα παραμείνουν στο νησί έως και την Κυριακή, οπότε κι έχει προγραμματισθεί η αναχώρησή τους.

Να σημειωθεί πως, στον οδηγικό περίπατο σημαντική είναι και η συνδρομή του Νίκου Χατζαντώνη, μέλους του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων Σύρου.