Χριστούγεννα με… "παράδοση"

Προτάσεις για όμορφα και γευστικά Χριστούγεννα έδωσε στους φίλους του ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης», μέσα από την έκθεση του εργαστηρίου χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Διογένης».

Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει και να αγοράσει λικέρ, μαρμελάδες, χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, γούρια και κοσμήματα στο πνεύμα των εορτών, όλα από τα χεράκια μαμάδων, χορευτών και φίλων του Ομίλου.

Η έκθεση του εργαστηρίου αποτελεί μία από τις «παραδόσεις» του Ομίλου που επαναλαμβάνεται με επιτυχία λίγο πριν από την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και στη λήξη του χορευτικού έτους, το καλοκαίρι.

Ο Όμιλος ανανεώνει το ραντεβού με τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους του που επιθυμούν να αισθανθούν ξανά «μικροί» για τις 4 Δεκεμβρίου 2016 με την παιδική παράσταση «Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι» στο Θέατρο Απόλλων.

Η φιλανθρωπικού χαρακτήρα παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσά «Άγιο Στέφανος» και τα έσοδα θα διατεθούν στη Στέγη Ανηλίκων και στο Ισιδώρειο Ίδρυμα Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου με άλλους φορείς του νησιού, πραγματοποιούνται στο χώρο του μαθήματα κρητικών χορών για τους δασκάλους του από τον Σύλλογο Κρητών Σύρου. Παράλληλα, ο Όμιλος σχεδιάζει και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του, με τη συμμετοχή συλλόγων της Σύρου που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν από κοινού ένα «μοναδικό» δώρο στους φίλους τους.