Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Ακόμη δεν προλάβαμε να γράψουμε για ένα ενδιαφέρον που υπήρχε – υπάρχει, για κάποιον ποδοσφαιριστή από ένα σωματείο του ίδιου νησιού και κάποιοι έσπευσαν να το διαψεύσουν. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι όταν μαθαίνει κάτι και διασταύρωση ότι όντως είναι έτσι, να ενημερώνει με κάποιο σχετικό άρθρο το αναγνωστικό κοινό. Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα. Τη έγραψα; ότι υπήρχε ενδιαφέρον από την πλευρά Α.Ο. Σύρου για ποδοσφαιριστή του Πάγου. Ποιο το κακό; Αλήθεια κύριοι που είναι το κακό και σπεύσατε την ίδια μέρα που βγήκε το άρθρο να το “διαψεύσετε”; Αν υπάρχει προφορική συζήτηση μεταξύ δύο παραγόντων, αυτό πως λέγεται; Εμένα μου φαίνεται ως κάτι διερευνητικό για να ακολουθήσει η επίσημη πρόταση.

Ο Πάγος βιάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση ότι ουδέποτε έγινε επίσημη πρόταση και από την πλευρά του Α.Ο. Σύρου, υπήρξε ανακοίνωση - απαντήσει σε όλα όσα ακολούθησαν.

Δεν ξέρω πραγματικά αν η απάντηση του Πάγου είναι για όλα όσα έγραψα εγώ, γιατί αλήθεια, διαβάζω την ανακοίνωση και δεν μπορώ να καταλάβω αν απευθύνεται στα όσα γράφτηκαν στην “Κοινή Γνώμη”. Εγώ, δεν ανέφερα σε κανένα σημείο ότι υπήρχε επίσημη πρόταση από την πλευρά του Α.Ο. Σύρου, αλλά ότι έχει γίνει “κρούση” στον ποδοσφαιριστή του Πάγου από το συγκεκριμένο σωματείο. Επίσης, δεν αναφέρω πουθενά ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει μεταξύ τους, αλλά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει να τα βρουν τα δύο σωματεία. “Από την πλευρά του Α.Ο. Σύρου έχει γίνει κρούση στον ποδοσφαιριστή του Πάγου, Γιάννη Χούρο. Δεν έχει γίνει γνωστό ποια ήταν η απάντηση του ποδοσφαιριστή στην πρόταση που του έγινε, όμως ακόμη κι αν συμφωνήσει θα πρέπει να τα βρουν και οι δύο διοικήσεις μεταξύ τους, για να κλείσει θετικά το θέμα”.

Όπως όλα δείχνουν η συζήτηση τελείωσε πριν καλά – καλά ξεκινήσει. Ο Πάγος με την ανακοίνωση που εξέδωσε έβαλε τέλος στα σενάρια για πιθανή μεταγραφή.

Από την πλευρά μου θα πω μόνο, ότι ο Πάγος καλά κάνει και βάζει τον πήχη υψηλότερα. Θέλει να κρατήσει σύμφωνα με την ανακοίνωση όλους τους παίκτες που διέθετε στο ρόστερ και συγχρόνος να κάνεις ενισχυτικές κινήσεις που θα τον κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικό, με σκοπό να έχει μια καλύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα.

Η ενίσχυση των ομάδων κάνει καλό στον ανταγωνισμό και δίνει την ευκαιρία στους φίλους του ποδοσφαίρου να δουν ακόμη καλύτερο θέαμα. Η Σύρος, έχει μείνει αρκετά πίσω ποδοσφαιρικά και ίσως ήρθε η ώρα να δούμε κάποια ομάδα να πρωταγωνιστεί. Τη “σημαία” του νησιού την κρατά αυτή τη στιγμή μόνο ο Αίαντας, καθώς βρίσκεται στα μπαράζ του πρωταθλήματος και διεκδικεί τον τίτλο, καθώς για τα άλλα σωματεία η χρονιά έχει τελειώσει.

Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει το καλό του ποδοσφαίρου, θέλω να πάει μπροστά αυτό το νησί, ώστε να έχουμε ομάδες που να ξεχωρίζουν και να διεκδικούν την άνοδο σε Εθνική κατηγορία.

Όσο μεγαλύτερη κατηγορία αγωνίζεται μια ομάδα τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει από όλες τις πλευρές, ακόμη και δημοσιογραφικά.

Είναι κρίμα η Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων να μην έχει μια ομάδα ποδοσφαίρου σε Εθνική κατηγορία και να θαυμάζουμε άλλες ομάδες νησιών. Τρανταχτό παράδειγμα ο Πανναξιακός που πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η επιτυχία της ομάδας της Νάξου εμένα προσωπικά με έκανε να ζηλέψω λίγο – με την καλή έννοια –, αλλά και να στεναχωρηθώ συγχρόνως, γιατί μαζί με τον Πανναξιακό θα μπορούσε να είναι και μια ομάδα της Σύρου.

Εδώ, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων προσπαθούμε να έχουμε σωματεία με τους ίδιους στόχους. Έχω ένα ερώτημα που δεν θέλω να απαντηθεί, αλλά να αναρωτηθούν οι ίδιοι οι παράγοντες των σωματείων, αλήθεια, αντέχει η Σύρος να έχει παραπάνω από μία ομάδα ποδοσφαίρου που να έχει στόχο το πρωτάθλημα;

Υπάρχει ένα σωματείο στο νησί μας που θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλες τις άλλες ομάδες και φυσικά μιλάω για τον Φοίνικα. Οι παράγοντες της ομάδας αυτής - τωρινή διοίκηση και προηγούμενη – δούλεψαν σκληρά για χρόνια και τελικά τα κατάφεραν. Βέβαια το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο και δεν έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, όμως για να φτάσεις τόσο ψηλά και να κρατηθείς θέλει μεγάλη και σκληρή προσπάθεια.

 

Διαβάστε ακόμα