Ένα αστέρι από την... Ουκρανία

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Το νέο μεταγραφικό αστέρι της ομάδας του Φοίνικα Andrii Diachkov, λίγες ώρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας του “Πειρατικού” μίλησε στην “Κοινή Γνώμη”, για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο διεθνής Ουκρανός ακραίος έχει πλούσιο βιογραφικό, αφού για αρκετά χρόνια αγωνίσθηκε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, που δεν είναι άλλο, από το Ιταλικό. Ο Diachkov στην πρώτη του συνέντευξη στην “Κοινή Γνώμη” έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθε, αφού όπως είπε έχει ενημερωθεί ακόμη και για τον κόσμο της Συριανής ομάδας.

Για την μεταγραφή του στον Φοίνικα, αλλά και την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα, έπειτα το πέρασμά του από την Ιταλία, ο Diachkov είπε: “Αρχικά με ενημέρωσε ο μάνατζερ μου ότι είχα μία πάρα πολύ καλή πρόταση από την ομάδα του Φοίνικα. Στη συνέχεια είδα ότι με συμφέρει αφού όλες οι προϋποθέσεις ήταν καλές κι έτσι αποφάσισα να έρθω εδώ και να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Αυτό που ξέρω για τον Φοίνικα είναι ότι φέτος θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είμαστε τρεις ξένοι παίκτες και γνωρίζω πολύ καλά τον Σλοβάκο ακραίο Peter Janusek, καθώς έχουμε παίξει αντίπαλοι στην Ιταλία και είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Επίσης, στην ομάδα μας είναι και ο Αυστριακός διαγώνιος Thomas Zass, τον οποίο τον έχω δει σε παιχνίδια του με την Εθνική του ομάδα και είναι εξίσου ένας αξιόλογος αθλητής. Γνωρίζω ότι πέρσι η ομάδα έφτασε στον τελικό του κυπέλλου, όπου έχασε από τον Ολυμπιακό, αλλά θεωρώ ότι φέτος έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό”.

Η διοίκηση του Φοίνικα είναι φερέγγυα αφού δεν χρωστά σε κανέναν αθλητή και προσπαθεί να είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις. Για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφασή του το γεγονός αυτό, δηλαδή, να έρθει στην Ελλάδα που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση και παρόλα αυτά η διοίκησή του είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, ο διεθνής ακραίος είπε: “Το γεγονός ότι η διοίκηση του Φοίνικα είναι εντάξεις στις υποχρεώσεις της είναι και ο λόγος που με έκανε να επιλέξω την Συριανή ομάδα. Έχω ακούσει πολλές αντίστοιχες ιστορίες και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που με έκανε να φύγω από την Ιταλία, γιατί υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός, η διοίκηση να έχει λυμένα όλα τα προβλήματα των παικτών, καθώς έτσι είμαστε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις μας και στους αγώνες μας. Έτσι, μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα”.

Στη συνέχεια ο Diachkov απάντησε για τον κόσμο του Φοίνικα, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του στην ομάδα. “Ξέρω γενικά ότι στην Ελλάδα οι φίλαθλοι είναι εκδηλωτικοί και αγαπούν τις ομάδες τους. Συγκεκριμένα για τους φιλάθλους του Φοίνικα, πριν έρθω στην Ελλάδα, μίλησα με κάποιους γνωστούς μου, που έχουν αγωνιστεί εδώ και με ενημέρωσαν για τις συνθήκες που επικρατούν στο γήπεδο του Φοίνικα. Είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι σε ένα γεμάτο γήπεδο. Από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ ώστε να νικά η ομάδα, για να τους κάνω χαρούμενους. Εύχομαι να με αγαπήσουν όπως το έχουν κάνει και με άλλους παίκτες. Αν το πετύχω αυτό θα είμαι πολύ χαρούμενος. Οι φίλαθλοι όταν είναι γεμάτο το γήπεδο είναι ο έβδομος παίκτης της ομάδας κι αυτό βοηθά πάρα πολύ στους αγώνες”.

Για το αν είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά τη φετινή χρονιά, μιας και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι ένας απαιτητικός προπονητής, το νέο αστέρι του Φοίνικα είπε: “Φυσικά και είμαι έτοιμος για σκληρή προπόνηση, άλλωστε είμαι συνηθισμένος σ' αυτό, αφού είναι η φιλοσοφία του Ουκρανικού αθλητισμού είναι να προπονούμαστε πολύ κι έντονα. Είμαι έτοιμος, το έχω ξανά περάσει και δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Δεν το θεωρώ πρόβλημα αυτό, ίσα – ίσα που το θεωρώ κάτι πολύ καλό.

Για τις διαφορές μεταξύ του Ιταλικού και του Ελληνικού πρωταθλήματος είπε: “Το Ιταλικό πρωτάθλημα όντως είναι ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο. Εκεί οι ταχύτητες είναι διαφορετικές και οι παίκτες τις περισσότερες φορές ξεφεύγουν από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αφού, περισσότερο θέλουν να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους. Εκεί, μπορεί να υπάρχουν 4-5 ομάδες που να ξεχωρίζουν όμως σε καμιά περίπτωση δεν έχουν τη νίκη δεδομένη, γιατί όλα μπορούν να συμβούν, κι αυτό είναι που κάνει το πρωτάθλημα συναρπαστικό. Την πρώτη μου χρονιά στην Ιταλία, αν και είχαμε γνωρίσει αρκετές ήττες, η ομάδα μου ήταν η καλύτερη στα μπλοκ και είχαμε τον καλύτερο μπλοκέρ στον πρωτάθλημα. Όσον αφορά το Ελληνικό, έχω ακούσει κάποια πράγματα και πιστεύω ότι είναι καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Τέλος, για τα όσα έχει δει από το νησί της Σύρο μιας και έχει έρθει μία εβδομάδα πριν την έναρξη της προετοιμασίας, είπε: “Η Σύρος μου αρέσει πολύ και τα όσα έχω δει μέχρι τώρα με έχουν ικανοποιήσει. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή χρονιά κι όλοι θα μείνουμε ευχαριστημένοι”.

Διαβάστε ακόμα