Το κέρδος της Σύρου από το final four

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Η μεγάλη γιορτή του βόλεϊ ανήκει πλέον στον Παρελθόν. Οι τέσσερις ομάδες που βρέθηκαν σ' αυτή τη φάση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα και οι φίλοι του βόλεϊ που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου έμειναν ικανοποιημένοι από όλα όσα είδαν.

Οι διοργανωτές από την πλευρά του έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε όλοι όσοι ήρθαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων να περάσουν καλά και να γίνουν οι πρεσβευτές της Σύρου. Η επιτυχία ήταν βέβαια δεδομένη αφού η Σύρος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο ότι μπορεί αλλά και ότι τα καταφέρνει. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Σύρο, αφού όλες όσες έχουν γίνει εδώ έχουν στεφθεί από μεγάλη επιτυχία. Τι να πρωτοθυμηθείς, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια, τους διεθνούς φήμης αθλητές που έχουν περάσει από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Όλα αυτά είναι προς όφελος του νησιού, όλα αυτά διαφημίζουν τη Σύρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι μεγάλες διοργανώσεις θα πρέπει να γίνουν θεσμός και κάθε χρόνο οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να επιδιώκουν και να αναλαμβάνουν κάποια εκδήλωση πανελλαδικού ενδιαφέροντος.

Η Ελλάδα είδε Σύρο, η Ελλάδα είδες τις ομορφιές αυτού του νησιού στην καλύτερη δυνατή εποχή, αφού η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει ανάγκη τον τουρισμό και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Πλέον η Σύρος θα πρέπει να στηριχτεί στον τουρισμό, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορεί να φέρει χρήματα στους κατοίκους της. Η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο αν κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την οικονομική κρίση, σιγά - σιγά θα την νιώσουν, αφού το ταμείο έχει αρχίσει να αδειάζει.

Διαβάστε ακόμα