Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στη Σύρο για ζητήματα Υγείας

Αξιολόγηση, ΕΣΑΝ, υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση στις δομές Υγείας και τα Νοσοκομεία απασχόλησαν έντονα τη σημερινή συζήτηση του προέδρου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σύρο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. 

Από την πλευρά του, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των προαναφερομένων θεμάτων, με έμφαση στο "καυτό" ζήτημα της αξιολόγησης που απασχολεί έντονα τους εργαζομένους καθώς η πολυσυζητημένη ποσόστωση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για το εργασιακό μέλλον τους. Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για την ανάγκη συνέχισης του αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία πανελλαδικά ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους παρευρισκομένους να συμμετάσχουν στην απεργία - αποχή της ΠΟΕΔΗΝ ώστε να υπάρξει σε αυτό το επίπεδο μία νέα νίκη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Ο ίδιος πραγματοποίησε ξεχωριστή μνεία και στο ρευστό πολιτικό πλαίσιο που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα, τονίζοντας πως είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο, οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν και να εξετάσουν οργανωμένα όσα πρέπει να διεκδικήσουν χωρίς να χάνουν χρόνο προκειμένου να μην απαξιωθεί περαιτέρω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη σημαντική συνάντηση στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".