Επιστολή του Δημάρχου Τήνου προς το υπουργείο, για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας

«Γυρίζουμε χρόνια πίσω αντί να πάμε μπροστά»

  • Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2015 - 06:20

Σε έγγραφη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Υγείας, προέβη ο δήμαρχος, κ. Σ. Ορφανός, σχετικά με τις ελλείψεις, που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Τήνου.

«Δυστυχώς αναγκάζομαι να επανέλθω προς εσάς, με βαρύ συναίσθημα ευθύνης προς τους δημότες αλλά και προς τους επισκέπτες του νησιού, μιας και η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου, την οποία όλοι όσοι κάθονται στα γραφεία τους στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι αδύνατον να συνειδητοποιήσουν, είναι τραγική και ολοένα επιδεινούμενη», τόνισε ο κ. Ορφανός, ενώ δήλωσε ξεκάθαρα, πως «αν δεν λυθούν τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν, ενόψει και της τουριστικής περιόδου θα αναγκαστούμε να προβούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις και να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο τη δικαίωσή μας».

«Αφόρητη κατάσταση»

Ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας την αποστολή εγγράφου από το Υπουργείο, όσον αφορά στην δυνατότητα παράτασης των υπηρετούντων ιατρών, έως τις 30 Ιουνίου και δυνητικά έως την 31η Δεκεμβρίου 2015, γνωστοποίησε, πως «ήδη έληξε η σύμβαση του ακτινολόγου και έχει φύγει από το νησί, μιας και η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε και επίσης μέχρι το τέλος της βδομάδας λήγει και η σύμβαση του τεχνολόγου ακτινολόγου με αποτέλεσμα να πάψει να λειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα στο Κέντρο Υγείας της Τήνου».

«Έτσι όμως πώς θα εξυπηρετηθεί ένα ολόκληρο νησί και οι επισκέπτες του; Δυστυχώς γυρίζουμε χρόνια πίσω αντί να πάμε μπροστά. Περιμέναμε να γίνει κάτι καλύτερο για τον τόπο μας και θα βρεθούμε χωρίς ακτινολογικό μέσα στο καλοκαίρι, όπου τα τροχαία και τα ορθοπεδικά περιστατικά πολλαπλασιάζονται», αναφέρει στην επιστολή του.

Επιπλέον, ο δήμαρχος επισημαίνει στην επιστολή την συνεχή απομάκρυνση αγροτικών ιατρών. «Για μήνες ολόκληρους δεν υπήρχε αγροτικός γιατρός στο ιατρείο της Στενής, ενώ μόλις ήρθε έφυγε για Σαντορίνη και τώρα πάλι φεύγει. Ρωτάμε, λοιπόν, ποιός κρίνει, σύμφωνα πάντα και με το έγγραφό σας, ότι είναι επείγουσα η περίπτωση του άλλου νησιού και όχι η δική μας;», διερωτάται, εξηγώντας ότι «αυτή η κατάσταση είναι αφόρητη και δημιουργεί ανυπέρβλητο πρόβλημα στο νησί και στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει μια λύση γιατί πραγματικά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Κλείνοντας την επιστολή προς το υπουργείο, ο κ. Ορφανός υποστήριξε, πως «θα είμαστε πρόθυμοι, μαζί με τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας να συνδράμουμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί, αλλά συνάμα και έτοιμοι να αγωνιστούμε, στην περίπτωση που δεν εισακουστούμε, για να πετύχουμε για τους δημότες μας τα αυτονόητα και επιβεβλημένα προστατεύοντας το βασικό αγαθό της υγείας που θα πρέπει να το πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας».