Με επιτυχία πραγματοποιήθηκη η άσκηση ετοιμότητας από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας

"Συναγερμός" στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Ανάλογη των περιστάσεων ήταν η ετοιμότητα που επέδειξε σήμερα το πρωί το έμψυχο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης μερικής εκκένωσης του κτηρίου, που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Τον συντονισμό της επιχείρησης είχαν ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), Νίκος Παπαευσταθίου ΕΚΕΠΥ κ. Νίκου Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής του ΕΣΥ, Νίκος Μίχος, Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Οργάνωσης των Ασκήσεων Νίκος Μίχος.

Το σενάριο της άσκησης, στο οποίο ανταποκρίθηκαν με ζήλο τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και οι άντρες της πυροσβεστικής προέβλεπε απεγκλωβισμό ιατρού, μεταφορά ασθενών από το χειρουργικό τμήμα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις σκηνές που είχαν στηθεί με τη βοήθεια του Στρατού στο προαύλιο, καθώς και απεγκλωβισμό από την αίθουσα αποστείρωσης.

Τόσο ο κ. Παπαευσταθίου, όσο και ο κ. Μίχος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχή έκβαση της άσκησης. Με τη σειρά τους, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Νίκος Τρίτζαλης και ο υπεύθυνος για την ενημέρωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης κ. Ευάγγελος Πανοηλίας έκριναν απαραίτητες κάθε είδους ασκήσεις που έχουν στόχο την αποτίμηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού.

Αναλυτικότερα στο αυριανό φύλλο της "Κοινής Γνώμης".