Τέλος των αντοχών

Σε συσπείρωση καλεί τους πολίτες της Μήλου, η διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας

Σε συσπείρωση, με στόχο τη δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υγειονομική μονάδα, καλεί τους πολίτες της Μήλου, η διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας.

Όπως αναφέρει, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους γιατρούς να μην μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στα στοιχειώδη, αφού εργάζονται κάτω από συνθήκες “πολέμου”.

Απόγνωση

Μπροστά στου αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η υγεία στα νησιά των Κυκλάδων, με την πλήρη εγκατάλειψη των υγειονομικών μονάδων, αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαντάζει ως μοναδική ελπίδα σωτηρίας η εγρήγορση και η συσπείρωση των πολιτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση η διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας πραγματοποιεί την επόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, συγκέντρωση στην αίθουσα συμβουλίων του δήμου Μήλου.

Απευθυνόμενη προς την τοπική κοινωνία, αναφέρει επιγραμματικά αλλά πολύ εμπεριστατωμένα την κατάσταση που επικρατεί, η οποία έχει αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας.

Συγκεκριμένα, το ιατρικό προσωπικό, όσο έχει απομείνει, δίνει αγώνα μάχης για να εξυπηρετήσει τα περιστατικά, τα οποία μπαίνουν σε γραμμή προτεραιότητας αναλόγως την επικινδυνότητα της κατάστασής τους. Μάλιστα η διοικούσα επιτροπή αναφέρει ότι οι γιατροί νιώθουν ντροπή διότι δεν μπορούν, λόγω κόπωσης, να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς όπως θα έπρεπε να γίνει και όχι όπως οι συνθήκες το επιβάλλουν.

“Οι προσπάθειες της διεύθυνσης και του Ι.Σ.Κ.Υ.Μ ώστε η πολιτεία να ενεργοποιηθεί και να στελεχώσει στοιχειωδώς το Κ.Υ για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο τόσο δύσκολο έργο του, έμειναν χωρίς απάντηση και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα . Στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν 2 ιατροί γενικής ιατρικής, 1 παιδίατρος, 1 οδοντίατρος και 1 ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικός).

Οι γιατροί νιώθουν ντροπή διότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς όπως θα μπορούσαν , καθότι μετά την εφημερία είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία. Έτσι οδηγούνται καθημερινά σε σωματική και πνευματική εξάντληση με όποια συνέπεια μπορεί να φέρει αυτό .Αντιλαμβάνεσθε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι πιθανότητες σοβαρών επιπτώσεων στη υγεία των ασθενών είναι μεγάλες, διότι οι υπηρετούντες γιατροί δουλεύουν σε συνθήκες “πολέμου” και είναι αναγκασμένοι καθημερινά να κάνουν “διαλογή” στα περιστατικά, δηλαδή ποιος χρήζει περισσότερης φροντίδας .

Επειδή είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι όσες επιστολές και παράπονα να στείλουμε στους πολιτικούς, το Κ.Υ δεν πρόκειται να στελεχωθεί σας προτείνουμε λοιπόν όλοι μαζί να συσπειρωθούμε και να απαιτήσουμε δυναμικά την λύση των προβλημάτων του Κ.Υ”, αναφέρει χαρακτηριστικά η διοικούσα επιτροπή της υγειονομικής μονάδας Μήλου.