Εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης

Στη Θήρα βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εγκαινιάσει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, το οποίο έπειτα από περίπου 8 χρόνια, από την ολοκλήρωση της κατασκευής του, ξεκινά τη λειτουργία του, υπό την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ). 

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης, όσον αφορά στην αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλα και τις παρεμβάσεις, ώστε η πρωτοβάθμια παροχή φροντίδας να παραμείνει προσιτή για τον πολίτη. Παράλληλα, ανακοίνωσε την αύξηση της κρατικής δαπάνης για την κάλυψη των εφημεριών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας, καθώς επίσης και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.

Τέλος, ευχαρίστησε την κοινωνία και τους φορείς της Θήρας, που, όπως επεσήμανε δεν επέτρεψαν το νοσοκομείο να λειτουργήσει υπό ιδιωτικό καθεστώς, τη Μητρόπολη Θήρας και τον Μητροπολίτη, που δώρισαν το οικόπεδο για την κατασκευή του νοσοκομείου - στολίδι, όπως το χαρακτήρισε, ενώ ειδική μνεία εκανε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θήρας, που διατήρησε υψηλά το επίπεδο παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.