Ενημέρωση για την μέχρι τώρα πορεία του Κέντρου Υγείας Πάρου, από ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοικούσας Επιτροπής, από τον πρόεδρό της

Ευοίωνο ξεκίνημα στελέχωσης

  • Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 25 Φεβ. 2017 - 0:00

Ενημέρωση, με αφορμή την παρέλευση τεσσάρων μηνών, από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου, πραγματοποίησε με ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Σπύρος Λάβδας.

Ο νέος πρόεδρος και επικεφαλής της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου, κ. Λάβδας, με έγγραφό του, προέβη σε παρουσίαση του μέχρι τώρα έργου της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία συστάθηκε με την από 20 Οκτωβρίου 2016 απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, μετά από μία περίοδο που η Δ.Ε. παρέμεινε ανενεργή. Επιπλέον, ο κ. Λάβδας προχώρησε και σε ευχαριστίες, προς όλους, όσοι βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο, την επί συναπτά έτη καταπονημένη και υποστελεχωμένη δομή πρωτοβάθμιας παροχής υγείας των δύο νησιών.

Σημαντική στελέχωση του Κέντρου Υγείας

Όπως αναφέρει στο ξεκίνημα της ανακοίνωσής του ο Πρόεδρος, μετά από τέσσερις μήνες παρουσίας του στην ηγεσία της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας, “νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω για ό,τι μικρό έχει προωθήσει στο κέντρο μας και να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέτρεξαν στην προσπάθειά μας και συνέβαλαν σε όσα έχουν θεωρθηθεί σαν μία βελτιωμένη προσέγγιση των προβλημάτων μας”.

Ο κ. Λάβδας ενημέρωσε, πως ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης δύο μόνιμων ιατρών, ενός Παιδιάτρου και ενός Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού, ενώ ταυτόχρονα, έχουν προκηρυχθεί τρεις θέσεις επικουρικών ιατρών με τριετή θητεία, ενός παιδιάτρου ακόμη ενός ορθοπεδικού και ενός γενικού ιατρού, ο οποίος ήδη διορίστηκε. “Αυτό αποτελεί το ξεκίνημα για να υλοποιηθεί ο στόχος μας με τον ερχομό γιατρών και άλλων ειδικοτήτων όπως γυναικολόγου, μικροβιολόγου και λοιπά, προκειμένου να στελεχωθεί το κέντρο μας και να λειτουργήσει όπως οφείλει, παρέχοντας ό,τι δικαιούται ο παριανός κόσμος και οι επισκέπτες μας”, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δ.Ε.

Επιπλέον, επισημαίνει, ότι “έχουμε πλέον πληρότητα στελέχωσης του νοσηλευτικού προσωπικού και επιπλέον σε μόνιμη βάση και μαίας”.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Διοίκησης τόνισε την ικανοποίηση και συγκίνησή του, για το ζήλο που επιδεικνύουν στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι στη μονάδα υγείας της Πάρου, γεγονός, το οποίο επαίνεσε, ενώ παράλληλα, ευχαρίστησε και τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε., για την αγαστή συνεργασία.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, “στο διάστημα της δικής μου θητείας οι ιατροί το νοσηλευτικό προσωπικό και ολόκληρο το υπόλοιπο προσωπικό μηδενός εξαιρουμένου, με συγκινούν με την προσφορά τους και τη συνέπειά τους όπως ο όρκος και η συνείδησή τους ορίζει. Έτσι λοιπόν, θέλω να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου”. Σημειώνοντας, ότι “τίποτε από όσα γίνονται δεν είναι τυχαία”, προχώρησε, στις ευχαριστίες προς τα έτερα μέλη της Επιτροπής, σημειώνοντας, ότι “είχα μέχρι τώρα και ελπίζω ότι θα έχω και στη συνέχεια την ειλικρινή συμπαράσταση φορέων νομικών προσώπων, φυσικών προσώπων και των άμεσων συνεργατών μου, της κ. Κοκελίδου Ελισάβετ, Επιστημονικής Διευθύντριας, του κ. Μαλινδρέτου Χαράλαμπου, εκπροσώπου του Δήμου και του κ. Κυριαζάνου Νικολάου, αναπληρωτή Επιστημονικού Διευθυντή”.

Θερμές ευχαριστίες σε συνεργάτες και ευεργέτες

Περνώντας στο κομμάτι των ευχαριστιών, ανέφερε, πως “πρέπει να ευχαριστήσω το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας, κ.κ. Καλλίνικο, που με προθυμία και αγάπη πρόσφερε στο σύλλογο φίλων του Κέντρου Υγείας και κατά συνεπεια στο κέντρο μας χρηματικό ποσό για αγορά πετρελαίου, απολύτως απαραίτητου, για τις άμεσες ανάγκες τη χρονική εκείνη στιγμή. Τον ευχαριστώ ακόμη, για τη φιλοξενία που παρείχε και παρέχει σε υπαλλήλους του Κ.Υ. στο χώρο του γηροκομείου του ιδρύματος”.

Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, αφενός “για την ευγενική προσφορά του να παραχωρήσει στο ΚΥ δύο υπαλλήλους του Δήμου, που προσέφεραν τεράστιες υπηρεσίες για τον ελαιοχρωματισμό του εσωτερικού χώρου του κέντρου μας, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος αυτός σε χώρο πολιτισμού και ιδιαίτερης αισθητικής, και αφετέρου, τόσο για την παραχώρηση καθαρίστριας, σε καθημερινή βάση, “σε χαλεπούς καιρούς όταν δεν υπήρχε άλλη υπάλληλος καθαριότητας στο κέντρο μας”, όσο και για “την πρόθεση και δήλωσή του ότι θα είναι κοντά μας όταν τον χρειαζόμαστε και μέσα στο πλαίσιο του”.

“Δεν μπορώ να παραλείψω την κ. Μίνα Κουτάλα, προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δημου Πάρου, και τον κ. Ανδρέα Ραγκούση, μηχανικό του Δήμου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για τον ελαιοχρωματισμό του χώρου, όπως προανέφερα, καθώς και τους κυρίους Ζήση Πούλιο και Ηλία Χανιώτη που με αγάπη και ικανότητα προσέφεραν τις τεχνικές τους γνώσεις και διαμόρφωσαν με τον ελαιοχρωματισμό τους τον εσωτερικό μας χώρο. Θα πρέπει να ευχαριστήσω ακόμη και τον κ. Βασίλη Μαγγίνα, που την ίδια αγάπη προσφέρθηεκε και εργάστηκε για τον καλλωπισμό του κτιρίου μας” σημείωσε ο κ. Λάβδας.

Τέλος, απηύθυνε τις θερμές ευχαριστίες του για το Σύλλογο Φίλων του Κέντρου Υγείας Πάρου, “που σε κάθε στιγμή βρίσκονται κοντά μας και προσφέρουν τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους και όσους συνεισφέρουν οικονομικά ή ηθικά στην προσπάθεια αυτή του συλλόγου”, ενώ απολογούμενος για τη μη αναφορά του σε μία σειρά ανθρώπων, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, “έχουν επιδείξει μία ιδιαίτερη αγάπη για το Κ.Υ. με σημαντικές προσφορές τους”, δεσμεύτηκε, πως θα προχωρήσει σε προσωπικές, μη δημόσιες, ευχαριστήριες επιστολές, καθώς, όπως ανέφερε, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν επιθυμούν την προβολή.

Στην κατακλείδα της ανοιχτής επιστολής του, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας Πάρου, έκλεισε “με την παράκληση να ενεργοποιηθεί ένα μεγαλύτερο κομμάτι ανθρώπων της κοινωνίας μας, ζητώ την αυθόρμητη και ενεργή προσφορά τους”.