Το υπ. Υγείας ανακοίνωσε το όνομα του Χ. Πλατή για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Σύρου

"Δεν αποδέχομαι λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων"

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων Διοικητών των υγειονομικών μονάδων της χώρας.

Για το νοσοκομείο της Σύρου, ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει ο πρώην Διοικητής, Χαράλαμπος Πλατής, ο οποίος όμως, όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη”, δεν αποδέχεται τη θέση, όχι γιατί φοβάται, όπως χαρακτηριστικά είπε, να αναλάβει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο τέτοιες ευθύνες, αλλά λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

“Έχω άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις”

Ο Χαράλαμπος Πλατής υπηρέτησε επί πολλά χρόνια το νοσοκομείο της Σύρου και μέσα από αυτή την πολύχρονη παρουσία του στο χώρο της υγείας, με τα καλά και τα στραβά εκείνης της περιόδου, απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις. Όμως στην προκειμένη περίπτωση, παρ΄ όλο που τον τιμά η εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό του το υπουργείο Υγείας και παρ' όλο την αγάπη που τρέφει για τις Κυκλάδες, δεν μπορεί να αποδεχθεί τη συγκεκριμένη θέση.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένας και μοναδικός. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις και όχι ο “φόβος να αναλάβω τη συγκεκριμένη περίοδο μια τέτοια θέση”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην “Κοινή Γνώμη”

“Αγαπώ τον τόπο και τους ανθρώπους των Κυκλάδων. Υπηρέτησα το συγκεκριμένο χώρο με πολύ αγάπη και προσήλωση. Δε φοβάμαι τις ευθύνες, όμως τη δεδομένη στιγμή δε μπορώ να αναλάβω εκ νέου Διοικητής στο νοσοκομείο, διότι οι επαγγελματικές που υποχρεώσεις με στέλνουν να υπηρετήσω από ένα άλλο μετερίζι. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν και θέλω να τους υποσχεθώ ότι από όποια θέση και αν βρίσκομαι πάντα ενδιαφέρομαι για το νοσοκομείο και τους ανθρώπους που το στελεχώνουν. Το ίδιο ενδιαφέρον θα συνεχίσω να έχω και για όλες τις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων”, σημείωσε ο Χαράλαμπος Πλατής.