Ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου Γ. Πετράκη

Επισκευή δαπέδου χειρουργικού τομέα στο Γ. Νοσοκομείο Σύρου

  • Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2014 - 14:43

Στον αντίποδα των περιορισμένων οικονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, η νέα διοίκηση ήρθε αντιμέτωπη με το σοβαρά "τραυματισμένο" δάπεδο του χειρουργικού τομέα, το οποίο δεν συνάδει με τις προδιαγραφές μίας υγειονομικής μονάδας και αποτελεί προσβολή για νοσηλευόμενους και προσωπικό.

Αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα αλλά και την αμεσότητα του θέματος ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Πετράκης κάλεσε αρκετούς φορείς και εθελοντικούς συλλόγους σε βοήθεια. Ο πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βακόνδιος αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του Νοσοκομείου και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων όλων των νησιών, έσκυψε στο πρόβλημα, ώστε να εξευρεθεί το απαιτούμενο ποσό για το συγκεκριμένο έργο. Έτσι σχεδόν ένα μήνα μετά συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό από διάφορους δωρητές που αγαπούν τα Κυκλαδονήσια και εμπιστεύθηκαν τον κ. Γιώργο Βακόνδιο.

Στο κάλεσμα για βοήθεια ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη προθυμία και το Σωματείο Νεφροπαθών Κυκλάδων. Ευαισθητοποιώντας την κοινωνία της Σύρου, το Σωματείο προμυθοποιήθηκε να
"τρέξει" το έργο, ξεπερνώντας έτσι και τυχόν καθυστερήσεις που θα προέκυπταν. Η συμβολή του προέδρου του συλλόγου νεφροπαθών κ. Ιωάννη Δεναξά, ήταν καθοριστική και με τη βοήθεια του, το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ. Βακόνδιο και τον κ. Δεναξά, όσο και όλους τους δωρητές, διότι με τη συμβολή τους, ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Σύρου θα αποκτήσει μία άλλη όψη.