Ενημέρωση στους πολίτες για τα προβλήματα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

Έκρουσαν τον κώδωνα... της υποβάθμισης της λειτουργίας του Γ. Νοσοκομείου Σύρου

Το σοβαρό μήνυμα της προάσπισης της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου απηύθυναν εκ νέου, σήμερα το πρωί εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΙΝΟΣ με φόντο την επίσχεση εργασίας που έχει ξεκινήσει από την Πρωτομαγιά.

Στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου σήμερα μετά τις δέκα το πρωί υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα με φόντο την υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό ανθρώπινο δυναμικό, την ίδια στιγμή που όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά, τέλος του τρέχοντος μήνα, αρκετοί εκ των ειδικευόμενων ιατρών ολοκληρώνουν την εργασία τους στο Νοσοκομείο. Απόρροια αυτού, όπως κατέστη σαφές, θα είναι η λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος - από αρχές Ιουνίου και για ένα διάστημα εντός της καλοκαιρινής περιόδου – με προσωπικό ασφαλείας και με τους ειδικούς ιατρούς να υπερβάλουν εαυτόν για την κάλυψη και των εφημεριών.

Για την αντιμετώπιση των ανοικτών ζητημάτων, από την πλευρά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, ειπώθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση και κινητοποίηση φορέων, ώστε να διεκδικηθεί η κάλυψη των αναγκών σε κάθε επίπεδο. Παρά την άξια λόγου προσέλευση του απλού κόσμου, στηλιτεύθηκε έντονα από τον εκπρόσωπο κυρίως, των ειδικευόμενων ιατρών, Δημήτρη Βουτσίνο, η παντελής απουσία εκπροσώπων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη σημερινή συνάντηση, ενώ τονίσθηκε παράλληλα, πως πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, πως η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και η μη υποβάθμισή του είναι υπόθεση που απαιτεί συλλογικές και μαζικές ενέργειες. 

Σχετικά με τα προβλήματα μίλησαν αναλυτικά οι: Ευάγγελος Πανοηλίας, Αλέξανδρος Λημναίος, Κατερίνα Καλογεράκη, Δημήτρης Μπάιλας (προσωρινός πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης του Γ. Νοσοκομείου Σύρου), καθώς και πολίτες του νησιού.

Αναμένεται η καταγραφή των αιτημάτων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου που θα "απαντούν" στα σημερινά προβλήματα και θα απαιτούν άμεσες ενέργειες και από τους βουλευτές του νομού.