Η ομάδα του κ. Παπαναστασίου επικράτησε με 84-57 του Α.Ο. Ερμούπολης στο κλειστό της Τήνου

Νίκησε την Ερμούπολη και ετοιμάζεται για το final four ο Άρης Σύρου

Άρης Σύρου και Α.Ο. Ερμούπολης βρέθηκαν αντιμέτωποι στο κλειστό της Τήνου για το πρωτάθλημα των ανδρών. Όπως είναι γνωστό, στο κλειστό της Σύρου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αγώνες, καθώς οι εργασίες έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις ομάδες του νησιού, οι οποίες αναγκάζονται να ταξιδεύουν για να δώσουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Η ταλαιπωρία  των ομάδων της Σύρου, όπως όλα δείχνουν, θα έχει και… συνέχεια, αφού δύσκολα το κλειστό θα είναι έτοιμο και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τώρα όσον αφορά στο παιχνίδι που έγινε στην Τήνο, ο Άρης Σύρου με τη νίκη του αυτή εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου και ταυτόχρονα θα πάει στο final four των ανδρών με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η τελική φάση του πρωταθλήματος αναμένεται να γίνει στις 19-20 Μαΐου στη Σαντορίνη, με τον Άρη Σύρου να βρίσκει μπροστά του τον Α.Ο. Πάρου.

Στο ματς με την Ερμούπολης και οι δύο… μονομάχοι είχαν πάρα πολύ καλή εικόνα, έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούν ωραίες φάσεις κάτω από τα δύο καλάθια. Η ομάδα του κ. Παπαναστασίου ήταν καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Το ματς άρχισε με τον Άρη να ελέγχει τον ρυθμό και να κλείνει την πρώτη περίοδο με διαφορά οκτώ πόντων (20-12). Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο, με τους τυπικά γηπεδούχους να αυξάνουν τη διαφορά όσο κυλούσε ο χρόνος. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Άρη να προηγείται με 44-24. Η διαφορά των 20 πόντων έδινε την ευκαιρία τον Αριστοτέλη Παπαναστασίου να χρησιμοποιήσει και τους αθλητές μικρότερης ηλικίας που ήταν στην αποστολή. Από την πλευρά του ο Α.Ο. Ερμούπολης προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, όμως ο Άρης είχε την ψυχολογία και τον ρυθμό με το μέρος του. Μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ερμούπολη κατάφερε να επικρατήσει με επιμέρους σκορ 16-17 και τις δύο ομάδες να κλείνουν το παιχνίδι με το 84-57.

Τέλος, θα πρέπει να σταθούμε το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των δύο ομάδων της Σύρου, καθώς στο τέλος όλοι μαζί βγήκαν και αναμνηστική φωτογραφία. Αυτό το καλό κλίμα μεταξύ του Άρη Σύρου και του Α.Ο. Ερμούπολης μόνο καλό μπορεί να κάνει και στις δύο ομάδες, αφού οι διοικήσεις τους προσπαθούν πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Στις 19-20 Μαΐου το final four των ανδρών

Ο Άρης Σύρου μετά τη νίκη του επί του Α.Ο. Ερμούπολης έχει στη διάθεσή του λίγες ημέρες να προετοιμαστεί για την τελική… μάχη. Το Final Four των ανδρών θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη στις 19 και 20 Μαΐου. Το συγκρότημα του Αριστοτέλη Παπαναστασίου θα βρει μπροστά του στον ημιτελικό τον Α.Ο. Πάρου που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου του. Το άλλο ζευγάρι είναι μεταξύ του Περιστεριώνα Τήνου και της Σαντορίνης. Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα περάσουν στον τελικό, όπου και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ταυτόχρονα ο πρωταθλητής Κυκλάδων θα αποκτήσει το δικαίωμα της συμμετοχής των αγώνων μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Ερμούπολης 84-57

Δεκάλεπτα: 20-12, 24-12, 24-16, 16-17

Άρης Σύρου (Παπαναστασίου): Πέτρου 4,  Αρώνης 9, Τζουμάνης 4 , Βενιζέλης 18 , Τζώρτζης 18, Πέτροβιτς 22 ,Δαουλάρης 9 , Παπαναστασίου , Ρετζεπάι, Ρέντι , Ροσσολάτος.  

Α.Ο. Ερμούπολης (Αραβωσιτάς): Τσινός 5, Πρέκας 6, Πρίντεζης 7, Τάκος 18, Κοτρώνης 11, Κόκκαλης 3, Καρακατσάνης 5, Στρογγύλης 2, Δαλέζιος.