Ευκαιρία για τα παιδιά της Σύρου, αλλά και των νησιών των Κυκλάδων να γνωρίζουν τα μυστικά του αθλήματος

Τριήμερο καμπ τριάθλου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νηρηίδα και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου διοργανώνουν προπονητικό τριήμερο τριάθλου για παιδιά στην Ερμούπολη Σύρου στις 10-11-12 Απριλίου 2017. Η αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη μεγάλη διοργάνωση τριάθλου με την επωνυμία «2nd TRIMORE Syros Triathlon 2017», έχει ξεκινήσει και το προπονητικό camp έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Ενώ, εστιάζεται στη γνωριμία των παιδιών με το τρίαθλο καθώς και την προπονητική του. Παραλλήλως θα επικεντρωθεί στην προπονητική εξέλιξη των παιδιών που ήδη εμπλέκονται με το άθλημα.

Το camp αφορά σε παιδιά Ε, ΣΤ δημοτικού και Α, Β, Γ γυμνασίου. Όλα τα παιδιά που μένουν στη Σύρο και θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μπορούν να πάρουν μέρος στο προπονητικό τριήμερο. Μαζί με αυτά, θα υπάρξουν 20 θέσεις για παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή από άλλα μέρη εκτός Σύρου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την δήλωση της συμμετοχής). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η γνώση κολύμβησης και η κατοχή ποδηλάτου και κράνους.

Το πρόγραμμα του camp περιλαμβάνει θεωρία και πράξη. Η θεωρία θα λαμβάνει χώρα σε αίθουσα του κολυμβητηρίου ενώ η πράξη (κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο, αλλαγές) θα γίνονται στο κολυμβητήριο και στους αθλητικούς χώρους πλησίον του κολυμβητηρίου.

Συγκεκριμένα, οι μέρες και οι ώρες θα είναι οι εξής: Δευτέρα 10/4 - ώρες: 9:00-12:00 & 17:00-20:00 Τρίτη 11/4 - ώρες: 9:00-12:00 & 17:00-20:00 Τετάρτη 12/4 - ώρες: 9:00-12:00

Η εγγραφή παιδιού στο προπονητικό camp θα γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του «Syros Triathlon (www.syrostriathlon.gr) σε ειδική φόρμα εγγραφής καθώς και στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, όπου η γραμματεία θα καταχωρεί την εγγραφή στην ίδια φόρμα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι: υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον γονέα και η βεβαίωση παιδιάτρου ότι χαίρει άκρας υγείας.

Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν το camp θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή στο προπονητικό camp είναι δωρεάν.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο TriCamp και θα προσέλθουν για το σκοπό αυτό στη Σύρο, θα έχουν:

-έκπτωση στην μεταφορά τους με τα Blue Star Ferries

-έκπτωση στην διαμονή τους

-έκπτωση στη διατροφή τους

Θα ακολουθήσει πλήρες οικονομικό πακέτο για τα παιδιά εκτός Σύρου.

Υπεύθυνοι Υλοποίησης του Προγράμματος είναι:

Τζένη Μπουλμέτη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Τριαθλήτρια, Προπονήτρια ΑΣ ΝΗΡΗΙΔΑ

Αναστάσιος Μητρόπαπας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Τριαθλητής, Προπονητής ΑΣ ΝΗΡΗΙΔΑ

 

«Ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν τα μυστικά του αθλήματος»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας «Trimore» και υπεύθυνος της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης του Τριάθλου μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το προπονητικό camp και την ευκαιρία που θα δοθεί στα παιδιά να γνωρίσουν τα μυστικά του τριάθλου.

"Είναι ένα καμπ γνωριμίας του τριάθλου στα παιδιά. Ο Αθλητικός Σύλλογος Νηρηίδα ο οποίος είναι μέρος της Trimore σε συνεργασία με τον Ν.Ο. Σύρου, θα πραγματοποιήσει προπονητικό καμπ στα παιδιά της Σύρου. Η συμμετοχή των μικρών αθλητών είναι εντελώς δωρεάν και δεν υπάρχουν περιορισμοί. Επίσης, έχουμε ανοίξει και κάποιες θέσεις για παιδιά εκτός Σύρου και ήδη υπάρχουν κάποιες συμμετοχές. Από τα γύρο νησιά μπορούν να δηλώσουν περίπου 20-25 παιδιά, όπου έχουμε φροντίσει να υπάρχουν καλές τιμές τόσο κατά τη διάρκεια της διαμονής όσο και της σίτισής τους. Ο Αναστάσης Μητρόπαπας και η Τζένη Μπουλμέτη είναι γυμναστές που έχουν ειδικότητα πάνω στο τρίαθλο και θα προσπαθήσουν να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά του αθλήματος. Τις μέρες αυτές όσοι μικροί... αθλητές συμμετάσχουν στον καμπ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις διαφορές που υπάρχουν στο κολύμπι, το τρέξιμο και στο ποδήλατο. Σ' αυτό πρόκειται να συνεισφέρουν γνωστοί αθλητές - προπονητές του τριάθλου, μέσα από βίντεο ή ακόμη και με την παρουσία τους στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης. Έχουμε φροντίσει στην πισίνα του κολυμβητηρίου να υπάρχει ναυαγοσώστης όλες τις μέρες προπονήσεως και ήδη έχουμε δει όλες τις λεπτομέρειες ώστε όλα να είναι στην εντέλεια. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενημερωθεί μέσα από την σελίδα μας στο διαδίκτυο (www.syrostriathlon.gr), η μπορεί να επισκεφθεί τα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα να τηλεφωνήσει στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου της Σύρου (τηλ. 22810-86666). Τέλος, όσο περισσότερα παιδιά δηλώσουν συμμετοχή, τόσο το καλύτερο θα είναι καθώς μέσα απ' αυτή τη διαδικασία μπορούν να βγουν οι αυριανοί πρωταθλητές. Οι αθλητές που ήδη παίρνουν μέρος σε αγώνες τριάθλου δεν προέρχονται απ' αυτόν τον χώρο, έτσι δίνεται η ευκαιρία στα σημερινά παιδιά αν ακολουθήσουν το αγώνισμα αυτό να γράψουν τη δική τους ιστορία".