Η Θύελλα Καμαρίου επικράτησε του Ακράτητου με 4-3 έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι

Φιγουράρει μόνη στην πρώτη θέση

  • Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2019 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 27 Νοε. 2019 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Θύελλα Καμαρίου επικράτησε με 4-3 του Ακράτητου σε ένα παιχνίδι με μεγάλο σασπένς, εκμεταλλεύτηκε την εντός έδρας ήττα της Καλλιθέας από τον Πανθηραϊκό και βρέθηκε μόνη στην κορυφή του ομίλου. Σε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν για… καρδιακούς η Θύελλα και ο Ακράτηρος χάρισαν μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές. Οι δύο… μονομάχοι έπαιξαν ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς σημειώθηκαν συνολικά έξι τέρματα, υπήρχαν δοκάρια, αλλά και πολλές κλασσικές ευκαιρίες. Μάλιστα όποτε μία ομάδα σκόραρε αμέσως είχε την ευκαιρία να σημειώσει κι άλλο, ώστε να ξεφύγει στο σκορ ακόμη περισσότερο. Ο Ακράτητος προηγήθηκε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοντούλη στο 3’. Η Θύελλα είχε τη δική της απάντηση στο 7’ με τον Φύτρο. Από εκεί και πέρα το σκορ άλλαζε συνεχώς με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και την Θύελλα να απαντά. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 3-3, έπειτα την ισοφάρισε της Θύελλας με τον Σπανό στο 44’. Τα πάντα ήταν ανοικτά και οι δύο ομάδες έδειχναν διατεθειμένες να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε, καθώς η Θύελλα προηγήθηκε για πρώτη φορά στο σκορ στο με τον Παπαζαχαρία στο 55’ κι έκτοτε έλεγχε το ρυθμό. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν σε κάποιες περιπτώσεις οι γηπεδούχοι δεν ήταν άτυχοι, όμως ακόμη κι έτσι η νίκη είναι αυτή που μετρά. Οι Σαντορινιοί μετά την εκτός έδρας νίκη του Πανθηραϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί της Καλλιθέας, οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας και πλέον βλέπουν με άλλο μάτι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Είναι κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά και η Θύελλα βρίσκεται δίκαια στην κορυφή καθώς έχει δουλέψει σκληρά και η διοίκησή της έχει κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να δημιουργήσει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Ο 5ος όμιλος σύμφωνα με τη δυναμική των ομάδα ίσως να είναι και ο δυσκολότερος κι αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντικές τις επιτυχίες των ομάδων από το νομό μας.  

 

 

 

 

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

2΄ο Πετσίτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της Θύελλας και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

3’ ο Κοντούλης νίκησε από τα… έντεκα βήματα τον Τσουκαλά και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ (0-1).

4’ τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το δυνατό σουτ του Φιλιμέγκα έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο παίκτης του Ακράτητου στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσουκαλά.

7’ η Ηλιόπουλος μετά την ωραία πάσα – ασίστ του Φύτρου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μουζάκη και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1.

11’ η Θύελλα ζήτησε χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο κ. Ζαχαρόπουλος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

18’ στα χέρια του Μουζάκη η μπάλα έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φύτρου, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

19’ Οντιαμπό και Κόρμαλης συνεργάστηκαν άψογα από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, ο δεύτερος με παράλληλη πάσα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως αυτή πέρασε από όλους καθώς κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της.

23’ ο Ερρίκος έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Μουζάκης έσωσε και διατήρησε την ισοπαλία στο παιχνίδι.

24’ νέο προσπέρασμα για τους φιλοξενούμενους μετά το τραγικό λάθος των γηπεδούχων στην άμυνα, ο Πετσίτης το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς με πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Τσουκαλά (1-2).

29’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το πολύ δυνατό σουτ του Κοντούλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Τσουκαλάς με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

35’ ο Καραλής μπήκε από τα αριστερά στην μεγάλης περιοχή, ανατράπηκε μετά από μαρκάρισμα και βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε αμέσως την παράβαση.

36’ ο ίδιος παίκτης (Καραλής) νίκησε τον Μουζάκη κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2).

40’ ο Καραλής μετά από ατομική ενέργεια βρέθηκε πλάγια της περιοχής του Ακράτητου και με ωραία σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Φύτρο, ο οποίος με δυνατό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Μουζάκη. Το σουτ δεν ήταν όπως θα ήθελε καθώς η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο του Ακράτητου.

42’ ο Ακράτητος σε κάθε γκολ της Θύελλας τη δική του απάντηση, καθώς ο Νομικός μετά από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Τσουκαλά, ο οποίος δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία του 2-3.

43’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Ηλιόπουλος να βγαίνει μόνος απέναντι στον Μουζάκη, όμως ο γκολκίπερ του Ακράτητου απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία.

44’ ο Σπανός μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μουζάκη για το 3-3.

55’ ο Μαούνης έδιωξε τη μπάλα αρχικά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως αυτή έφτασε στον Παπαζαχαρία ο οποίος με ωραίο κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας για πρώτη φορά στο ματς την Θύελλα μπροστά στο σκορ με 4-3, ολοκληρώνοντας μάλιστα την ολική ανατροπή.

70’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Αργυρίου, ο παίκτης της Θύελλας στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Μουζάκη.

74’ Μία ακόμη καλή στιγμή για την ομάδα της Σαντορίνης, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μουζάκη, αλλά ο τερματοφύλακας κράτησε τον Ακράτητο μέσα στο παιχνίδι.

90’ Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, έπειτα την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Νομικού.

Διαιτητής ήταν ο κ. Ζαχαρόπουλος με βοηθούς τους κ.κ Γκούβα και Τσέλιο.

Θύελλα Καμαρίου: Τσουκαλάς, Γελαδάρης (12' Ερρίκος), Σπανός, Παπαζαχαρίας, Αρκούδας (46' Αργυρίου), Λυγνός (75' Παπαγγελής), Φύτρος, Σιμιτσής, Ηλιόπουλος, Καραλής, Μπουσάϊ (80' Γεωργιάδης)

Ακράτητος: Μουζάκης, Νομικός, Διονέλλης (79' Σταυρόπουλος), Βλάχος (80' Σαχσανίδης), Μαούνης, Κοντούλης, Οντιαμπό, Φιλιμέγκας (68' Κουτρούλης), Πετσίτης, Τσεπελέ, Κόρμαλης