Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Τήνου στο γήπεδο του Κόρφου

Πρωταθλητής της Β’ κατηγορίας ο Αίαντας Σύρου

Ο Αίαντας Σύρου επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Τήνου και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Κυκλάδων. Το παιχνίδι… τελικός πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κόρφου στη Μύκονο, με τους Συριανούς να επιβεβαιώνουν τον τίτλου του φαβορί. Οι Συριανοί κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν καλύτεροι κι έφτασαν δίκαια στη νίκη που τους χάρισε το πρωτάθλημα Κυκλάδων.
Το παιχνίδι είχε έναν καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη, καθώς στο… κόλπο ήταν και ο ΠΑΣ Τήνου. Οι δύο ομάδες ήξεραν τον τρόπο ανάπτυξης του αντιπάλου, αφού τη φετινή αγωνιστική περίοδο είχαν βρεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές κι έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με το σκορ στο 0-0.
Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Αίαντας πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 34’ ο Ρούσσος δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το παιχνίδι και ο ΠΑΣ Τήνου, καθώς για τον ίδιο λόγο αποβλήθηκε και ο Ζαλώνης στο 46’.
Οι δύο ομάδες με την έναρξη της επανάληψης ανέβασαν ακόμη περισσότερο ρυθμό και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όλους όσους αποφάσισαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από κοντά.  
Ο Αίαντας Σύρου κατάφερε χάρη στο γκολ του Καραμολέγκου να ανοίξει το σκορ στο 60’. Ο νεαρός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε το ύψος του και με κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Ξαγοράρη,μ νίκησε τον Απέργη κι έκανε το 1-0.
Ο Ραμπαβίλας στο 87’ και 90’ σφράγισε την νίκη για την ομάδα του και έστεψε πρόωρα τον Αίαντα Σύρου πρωταθλητή Κυκλάδων.
 

Αίαντας Σύρου (Πελέκης): Ρουμελιώτης, Ραφιός, Ρούσσος, Καραμολέγκος, Μπαλόπητας, Ταμάμης, Βλαχάκης, Ξαγοράρης, Ραμπαβίλας, Μουλίδης (Μακρυωνίτης 65΄)

Συριανός, Ηλιάδης, Σελαμάι, Μακρυωνίτης, Στεφάνου, Αρώνης, Καλλίγερος

ΠΑΣ Τήνου (Μάλλιος): Απέργης, Γιαννόπουλος, Θεοδώρου (Κάτσα 45΄), Κελαδίτης, Αρμακόλας, Μουσάι, Φώσκολος, Πλυτάς, Καρδαμίτσης, Ζαλώνης, Ψάλτης (Βελαλόπουλος 48΄)

Κάτσα, Βιδάλης, Κομεσάριος, Χύσα, Παγανέλης, Γιαννόπουλος, Βελαλόπουλος

 

Χρήστος Πελέκης: «Είμαι ικανοποιημένος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Ο τεχνικός του Αίαντα Σύρου Χρήστος Πελέκης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για την χρονιά που έκλεισε για την ομάδα του με τον καλύτερο τρόπο.

Η ομάδα σας μετά και τη διαδικασία των αγώνων μπαράζ κατέκτησε την πρώτη θέση και εξασφάλισε τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων.

«Εγώ ουσιαστικά ανέλαβα τον Σεπτέμβριο μια ομάδα η οποία έπρεπε να φτιαχτεί από το μηδέν. Το πλάνο της ομάδας ήτανε να αγωνιστούν όσο τον δυνατόν μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Καταφέραμε μέσα σε αυτή την αγωνιστική σεζόν, 12 ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών να αγωνιστούν, οι οποίοι πλαισιωμένοι από κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές , έκαναν μια αξιόλογοι σεζόν κατακτώντας  δίκαια το πρωτάθλημα».

Πως νιώθετε για την επιτυχία σας αυτή καθώς στην επιστροφής σας σε πάγκο ομάδες της Σύρου κατακτήσατε και τον τίτλο του πρωταθλητή.

«Σίγουρα νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος,  αλλά περισσότερο με ικανοποιεί το ότι νέα παιδιά πήραν παιχνίδια και έδειξαν ότι μπορούν και για το κάτι παραπάνω. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος ο οποίος ανέλαβα την ομάδα το καλοκαίρι».

Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε κάνει κάποιες σκέψεις και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αν και πολύ νωρίς ακόμη.

Η χρονιά τελείωσε ιδανικά για εμάς, κατακτώντας το πρωτάθλημα, με συμμετοχές νέων ποδοσφαιριστών, παίζοντας το καλύτερο  ποδόσφαιρο στην κατηγορία.

Σίγουρα θα υπάρξουν συζητήσεις για τη νέα χρονιά. Θα πρέπει αρχικά να δω τις σκέψεις της διοίκησης, τους στόχους που θα βάλει η ομάδα  καθώς είμαι επαγγελματίας προπονητής και πρέπει να δω και  τις υπόλοιπες προτάσεις που έχω και  μετά θα σκεφτώ την επόμενη ημέρα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια μας αυτήν τη χρονιά, φιλάθλους, διοίκηση, τα  μέλη του team, και κυρίως τους αθλητές οι οποίο ήταν οι κύριοι αρωγοί για την φετινή πορεία».

 

Γιώργος Φώσκολος: «Είχαμε την καλύτερη ομάδα, δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος του Αίαντα Σύρου Γιώργος Φώσκολος μίλησε με την σειρά του για την επιτυχία της ομάδας του, αλλά και τη στήριξη που είχε από χορηγούς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.   «Πιστεύω ότι ήταν αναμενόμενο, καθώς η ομάδα φτιάχτηκε με παίκτες τόσο έμπειρους όσο και με αθλητές από την ακαδημία. Ήταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα και όλοι οι αντίπαλοί μας το αναγνώριζαν αυτό. Ήταν ένα μείγμα από έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες και πιστεύω ότι κατακτήσαμε δίκαια κι εύκολα το πρωτάθλημα. Επίσης κάναμε και μία καλή πορεία στο κύπελλο που φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μας Χρήστο Πελέκη για την συνεργασία που είχαμε, αλλά και τους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω όλο το συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Γιάννη Σκλαβούνο τον πρώην πρόεδρο της ομάδας, καθώς είναι ο καλύτερος παράγοντας που έχω συνεργαστεί ποτέ στο ποδόσφαιρο. Τέλος, τον Κώστα Καλούδη που αν και δεν ήταν στο συμβούλιο ήταν κάθε μέρα κοντά μας και μας στήριζε σε ότι χρειάζονταν», σημείωσε αρχικά ο κ. Φώσκολος

Για την προσωπική του επιτυχία που μετά από την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο η επιστροφή του στα αθλητικά δρώμενα στέφθηκε με επιτυχία.

«Ήταν αν δεν κάνω λάθος το ενδέκατο τρόπαιο που κατακτώ. Τις προηγούμενες χρονιές ήμουν πιο κοντά στις ομάδες σε σχέση με φέτος που καθ’ όλη τη διάρκεια του Χειμώνα δεν ήμουν παρών καθώς οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κρατούσε αρκετό καιρό μακριά από το νησί. Η επιτυχία αυτή οφείλετε κατά ένα μεγάλο βαθμό στον προπονητή μας Χρήστο Πελέκη ο οποίος εκτός από χρέη τεχνικού έκανε και πολλά άλλα πράγματα τα οποία δεν φαίνονταν. Τέλος θα ήθελα να σταθώ στην τεράστια στήριξη που είχα από χορηγούς της ομάδας, που πραγματικά κάθε μέρα όλο και κάποιο ήθελε να στηρίξει την προσπάθειά μας. Είχαμε πολλούς χορηγούς εκτός νησιού κι αυτό δείχνει το μεγαλείο αυτή της ομάδας που στηρίχθηκε στους λίγους». 

 

 

Τα αποτελέσματα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SEAJETS - Β ΦΑΣΗ - ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

1.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

3-0

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

2.

Α. Ε. Ρ. Α. - Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ

1-0

Κ-16 HAUSBRANDT -1ος ΟΜΙΛΟΣ
(14η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

3.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ. - ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ

0-7

Κ-16 HAUSBRANDT -3ος ΟΜΙΛΟΣ
(14η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

4.

Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020 - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

1-1

Κ-12 AEGEAN ISLANDS - ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINAL-FOUR
(3η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

5.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

1-4

               
 

 

Η βαθμ9λογία της Β’ φάσης της Β’ κατρηγορίας

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

6

2

2

0

0

4

0

2.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

0

1

0

0

1

0

1

3.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

0

1

0

0

1

0

3