Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης μιλά για το Final Four του League Cup που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 30 και 31 Ιανουαρίου

"Το κύπελλο να μείνει στη Σύρο"

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Λεονταρίτης, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τη νέα μεγάλη διοργάνωση του League Cup, που θα φιλοξενήσει σε λίγα εικοσιτετράωρα η πρωτεύουσα της Περιφέρειας, αφού μετά το Κύπελλο Ελλάδας η Σύρος μέσα σε διάστημα λίγων μηνών θα υποδεχθεί τις μεγάλες ομάδας του χώρου του βόλεϊ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τείνει να γίνει η πρωτεύουσα του βόλεϊ αφού μετά το League Cup της Σύρου η Ρόδος θα φιλοξενήσει το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας.

Γ. Λ.: "Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταστεί η πρωτεύουσα του ελληνικού βόλεϊ, καθώς πέρσι η περιοχή μας φιλοξένησε το Final Four του κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, παρότι δεν συνηθίζεται να παραχωρούνται στο ίδιο μέρος εκδηλώσεις η μία μετά την άλλη, κατορθώσαμε να φέρουμε στο νησί μας την τελική φάση του League Cup. Έτσι, όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά στις 30 και 31 Ιανουαρίου το League Cup και έχουμε την ελπίδα ότι φέτος ο Φοίνικας θα κατορθώσει να πάρει τον τίτλο, τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια δικαιούται. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και το έχει αποδείξει αυτό. Φέτος έχουμε αναλάβει τη χορηγία όλης της εκδήλωσης, αλλά και την οργάνωση της τελικής φάσης. Φυσικά έχουμε την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Δήμου και μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την όλη συνεργασία. Επίσης θέλω να πω ένα ευχαριστώ στις επαγγελματικές τάξης του νησιού μας που συνδράμουν για την καλύτερη προβολή του νησιού. Είμαι σίγουρος ότι κι αυτή η εκδήλωση θα στεφθεί με επιτυχία μιας και η Σύρος έχει αποκτήσει την εμπειρία και μπορεί ΝΑ φέρει εις πέρας την οποιαδήποτε διοργάνωση. Πέρα από την επιθυμία μας ο Φοίνικας να καταφέρει να πάρει έναν τίτλο, ως Περιφέρεια στοχεύουμε και στην προβολή τόσο της Σύρου όσο και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσα απ' αυτήν τη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι κι αυτή η προσπάθεια θα έχει μεγάλη επιτυχία και η Περιφέρεια θα έχει μεγάλη προβολή, αφού τη διοργάνωση θα την παρακολουθήσει ζωντανά όλη η Ελλάδα. Ο Αθλητισμός γνωρίζουμε πολλοί καλά ότι μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο προβολής των νησιών μας. Στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη και προσπαθούμε να προωθούμε μέσα από μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος του League Cup, ο Φοίνικας είναι πανέτοιμος και με τα φετινά του αποτελέσματα έχει εκπλήξει τους πάντες. Είμαι σίγουρος πως με την στήριξη του κόσμου θα καταφέρει αυτό που όλοι ονειρευόμαστε, δηλαδή, να κατακτήσουμε το κύπελλο. Κάνω πρόσκληση σε όλον τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών και να τονίσω πως φέτος τα μέτρα δεν θα είναι τόσο αυστηρά όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις κι έτσι οι φίλαθλοι δεν θα υποστούν τόσο μεγάλη ταλαιπωρία. Υπάρχουν πάρα πολλά εισιτήρια τα οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μεμονωμένα κάποιο παιχνίδι από την Παρασκευή στη λέσχη της ομάδας και στη συνέχεια το Σάββατο έξω από το γήπεδο. Βέβαια η διάθεσή των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και μπορούν να τα προμηθευτούν όσοι έχουν κάρτες διαρκείας. Θέλουμε τώρα να δούμε στο γήπεδο πολλά παιδιά αφού κάτω των 16 ετών η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Πιστεύω ότι θα ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές και ας ελπίσουμε με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης η Σύρος να έχει κερδίσει ένα τίτλο και όπως είπα και πριν, ο Φοίνικας δικαιούται το κύπελλο".

Καθώς αναφερθήκατε στο θέμα τουριστικής προβολής, η Σύρος και κατ' επέκταση η Περιφέρεια πόσο θα κερδίσει μέσα απ' αυτή τη διοργάνωση;

Γ. Λ.: "Εμείς στην Περιφέρεια έχουμε θέσει ως στόχο μας σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, όχι μόνο τη διατήρηση του τουριστικού ρεύματος που προϋπήρχε στην περιοχή μας, αλλά και την αύξηση των επισκεπτών προς τα νησιά μας. Γι' αυτό και καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες, για τις οποίες έχει ενημερωθεί όλος ο κόσμος. Θέλουμε να τονώσουμε την τοπική οικονομία των νησιών μας, θέλουμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως πρωταθλητή του τουρισμού και νομίζω ότι μέσα από στοχευμένες και σχεδιαστικές δράσεις, όπως είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, μπορούμε να το πετύχουμε. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και εμείς ως Περιφέρεια το έχουμε κάνει πράξει, μέσα απ' αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα οι δήμοι που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, να αξιοποιήσουν τον αθλητικό τουρισμό. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά να δούμε πως το Νότιο Αιγαίο μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες από την Βόρειο Ευρώπη για προετοιμασία, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που διακόπτονται τα πρωταθλήματα. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Αυτό θα πρέπει να είναι ένας στόχος, που μέσα απ' αυτόν θα πετύχουμε μεγάλη τουριστική προβολή μέσα από τις ομάδας που θα φιλοξενούμε και ταυτόχρονα θα είναι μία μεγάλη οικονομική τόνωση για όλους".

Λόγω της εμπειρίας στο χώρο, αφού διατελέσατε και πρόεδρος επιτροπής πρωταθλήματος στη Λίγκα, τι πρέπει να περιμένουμε να δούμε, υπάρχουν φαβορί;

Γ. Λ.: "Το γήπεδο είναι γεμάτο σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αφού οι Συριανοί έχουν αποδείξει πόσο αγαπούν το βόλεϊ και την ομάδα του Φοίνικα. Ο Φοίνικας διαφημίζει το νησί εντός και εκτός Ελλάδας κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Έτσι νομίζω ότι όλοι θα θέλουν να έρθουν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν από κοντά αυτήν την πολύ μεγάλη διοργάνωση. Τώρα, με βάση τα μπάτζετ των ομάδων και τα ποσά που έχουν διαθέσει ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ είναι τετραπλάσια απ' αυτά που έχει διάθεση η Σύρος και φυσικά ο Ηρακλής. Με βάση τα μπάτζετ και την εμπειρία και το όνομα, φαβορί της διοργάνωσης είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Όμως γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ και όλο το νησί πρέπει να στηρίξει τον Φοίνικα ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει το κύπελλο. Ο Φοίνικας διαθέτει πάρα πολύ καλή ομάδα και μην ξεχνάμε πως στη Σύρο έχει επικρατήσει τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ. Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι ο τίτλος θα επιστρέψει στη Σύρο, γιατί μην ξεχνάμε πως το 2011 ο Φοίνικας είχε κατακτήσει το πρώτο κύπελλο του θεσμού".