Στο «Πειρατικό» για 3η συνεχή χρονιά ο Έλληνας κεντρικός

Παραμένει… συριανός ο Αλέξανδρος Χήρας

  • Τετάρτη, 1 Αυγούστου, 2018 - 16:45
  • /   Eνημέρωση: 2 Αυγ. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στον Φοίνικα για τρίτο συνεχή χρόνια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξανδρος Χήρας. Ο Έλληνας Κεντρικός ήρθε στη Σύρο τη σεζόν 2016-17 και μετά από τις απαραίτητες συζητήσεις θα συνεχίσει να φορά τα χρώματα της ομάδας του νησιού. Η νέα διοίκηση με μεθοδευμένες κινήσεις πλέον προσπαθεί να κλείσει όλες τις… τρύπες που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και ταυτόχρονα να διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Ο Χήρας στις δύο χρονιές που αγωνίστηκε στο «Πειρατικό» είχε σημαντική παρουσία στα παιχνίδια, βοήθησε τον Φοίνικα να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί από την αρχή. Ο Φοίνικας μετά τον Παπαδόπουλο ανακοινώνει επίσημα και τον 26χρονο Έλληνα κεντρικό και πλέον ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλους παίκτες. Τον πρώτο λόγο στο κομμάτι των μεταγραφών όπως είναι γνωστό τον έχει ο προπονητής της ομάδας Νίκος Ζαλμάς και σε συνεργασία με τη διοίκηση γίνεται οι κινήσεις στους παίκτες.

 

«Είμαι χαρούμενος με την συμφωνία μου με τον Φοίνικα»

Ο Αλέξανδρος Χήρας μετά την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του Φοίνικα Σύρου μίλησε με στην Κοινή Γνώμη για την συμφωνία του με το «Πειρατικό».

«Είμαι πολύ χαρούμενο που για μια ακόμη χρονιά η ομάδα της Σύρου με εμπιστεύεται και θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους όσους είναι στη διοίκηση και κοντά στον Φοίνικα. Μετά την εικόνα που είχα τα δύο αυτό χρόνια να πω την αλήθεια περίμενα και πίστευα πως θα γινόντουσαν συζητήσεις για μία νέα συνεργασία με την ομάδα. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο και ποτέ κανείς δεν ξέρει. Είναι πολύ χαρούμενος που θα είμαι για ακόμη έναν χρόνο παίκτης του Φοίνικα. Μου αρέσει ο κόσμος στο νησί, η Σύρος γενικότερα που είναι ένας ωραίος τόπος. Το κλίμα, η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά και όλα αυτά σε βοηθούν να βελτιώνεσαι και να γίνεσαι καλύτερος».

Στη συνέχεια ο Κεντρικός της ομάδας της Σύρου αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές κινήσεις που κάνει η διοίκηση του Φοίνικα. «Πιστεύω πως οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλές. Στην ομάδα φέτος θα έχουμε καινούργιο προπονητή, ο κ. Ζαλμάς είναι εγνωσμένης αξίας, ξέρει πολύ καλά το άθλημα και πιστεύω πως ήταν μία καλή επιλογή για τον Φοίνικα. Από εκεί και πέρα από ότι βλέπω το ρόστερ θα έχει τεράστιες διαφορές από πέρσι και σίγουρα θα χρειαστεί ο απαραίτητος χρόνος, ώστε να δέσει και να μπορεί να δείξει τις πραγματικές τις δυνατότητες. Κάθε χρόνο ο Φοίνικας δίνει τον καλύτερό του εαυτό και σ’ αυτό μεγάλη συμβολή έχει ο κόσμος του».

«Υπάρχουν πολλές και ανταγωνιστικές ομάδες»

Στη συνέχεια ο αθλητής του Φοίνικα αναφέρθηκε και στις αλλαγές που υπάρχουν με τις 11 ομάδες στο πρωτάθλημα, αλλά κι αν αυτό αλλάζει την φιλοσοφία των σωματείων.

«Δεν είναι μόνο οι 11 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Αλλά είδαμε κι άλλες ομάδες να μπαίνουν δυναμικά, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, οι οποίοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή κούρσα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν φτιάξει ανταγωνιστικές ομάδες κι αυτό από μόνο του μας δείχνει ότι θα έχουμε ένα πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός επίσης θα έχουν ανταγωνιστικές ομάδες, επομένως υπάρχει μία πάρα πολύ δυνατή τετράδα. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι ανταγωνιστικό ίσως το πιο δύσκολο των τελευταίων χρόνων και όλοι έχουν υψηλούς στόχους. Οι ομάδες θα πρέπει για να ανταπεξέλθουν να είναι ανταγωνιστικές και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Τώρα, θα πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος πως από το πρωτάθλημα μειώθηκε μία ομάδα και θα εξακολουθήσουν να υποβιβάζονται δύο ομάδες. Αυτό από μόνο του ανεβάζει τον βαθμό δυσκολία για όλους. Πιστεύω πως μέχρι το τέλος θα είναι το πρωτάθλημα συναρπαστικό και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει αγώνες υψηλού θεάματος».

«Ο κόσμος μας, μας δίνει ενέργεια»

Τέλος ο Χήρας αναφέρθηκε και στον κόσμο του «Πειρατικού». «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πιστεύω ο κόσμος της Σύρου θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας. Από την εμπειρία που έχω τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί, πιστεύω πως οι φίλοι της ομάδας θα είναι στις κερκίδες και δεν θα σταματήσουν ποτέ και θα ενισχύουν πάντα τον Φοίνικα. Θέλουμε τον κόσμο κοντά και όσο το δυνατόν περισσότερους γίνεται, γιατί μας βοηθούν να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Από την πλευρά μας παίρνουμε ενέργεια από τους φιλάθλους μας και εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε όσο περισσότερη χαρά γίνεται».

 

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Φοίνικα

Η Διοίκηση του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον κεντρικό Αλέξανδρο Χήρα. Ο αθλητής θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τρίτο συνεχή έτος».

 

Χήρας Αλέξανδρος

ΓΕΝΝΗΣΗ

ΠΟΛΗ

ΥΨΟΣ

ΘΕΣΗ

28/05/1988

Κατερίνη Πιερίας

1.98

Κεντρικός

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΥΠΕΛΛΑ

2018-19:

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

   

2017-18:

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

A1-3η 

 

2016-17:

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

A1-6η

 

2015-16:

Α.Ο.Ορεστιάδας

Α1-9η

 

2014-15:

Γ.Σ.Λαμία

Α1-10η

 

2013-14:

Σ.Π.Α.Καρδίτσας

Α2-Β2η

 

2012-13:

Σ.Π.Α.Καρδίτσας 

 Α2-Γ6η

 

2011-12:

Σ.Π.Α.Καρδίτσας

Α2-9η

 

2010-11:

Σ.Π.Α.Καρδίτσας

Α2-4η

 

2009-10:

Κόροιβος Αμαλιάδας

Α2-3η

 

2008-09:

Ζαφειράκης Νάουσας

Τ

 

2007-08:

Ζαφειράκης Νάουσας

Τ

 

2006-07:

Αρχέλαος Κατερίνης

Τ

 

2005-06:

Αρχέλαος Κατερίνης

Τ

 

2004-05:

Αρχέλαος Κατερίνης

Τ