Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου «ONEX» Αντώνης Ρούσσος μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για την στάση της ομάδας του νησιού στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ

«Θέλουμε πρωταθλητή μέσα στο γήπεδο»

  • Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 15 Μαΐου. 2020 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου «ONEX» μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ και την στάση που κράτησε η ομάδα στο κομμάτι αν θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Volley League ή όχι. «Ο Φοίνικας από το προηγούμενοι Δ.Σ. ήταν της άποψης ότι το πρωτάθλημα της Volley League θα πρέπει να συνεχιστεί και ο πρωταθλητής να κριθεί στους εντός του αγωνιστικού χώρου. Πάντα βέβαια σεβόμενοι τις αποφάσεις της πολιτείας λόγω της Πανδημίας, γιατί θεωρούμε ότι προέχει η υγεία των αθλητών, αλλά και όλων  όσων βρίσκονται γύρο από την ομάδα.  Έτσι και η θέση μας στο συγκεκριμένο συμβούλιο ήταν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και με το δεδομένο ότι υπάρχει σκέψη τροποποίησης της προκήρυξης για συνέχιση του πρωταθλήματος με τους τέσσερις πρώτους. Με μία φόρμουλα διεξαγωγής που θα την αποφάσιζε το διοικητικό συμβούλιο σε δεύτερο χρόνο. Η ψηφοφορία για  αυτή τη μορφή διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν έλαβε τις απαραίτητες οκτώ ψήφους που απαιτούνταν. Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος, αν θα ανακηρυσσόταν πρωταθλητής ή όχι. Ούτε σε αυτή την ψηφοφορία δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των οκτώ ψήφων.   Ευρισκόμενοι σε αυτό το αδιέξοδο καθώς δεν μπορούσε να παρθεί καμία απόφαση, ο Φοίνικας Σύρου ONEX έβαλε στο τραπέζι τη διακοπή του συγκεκριμένου συμβουλίου και συνέχισης του  όταν η Πολιτεία μέσω του ΕΟΔΥ και της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μας δώσουν τις τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν επισήμως τα κλειστά γυμναστήρια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ταυτόχρονα να μας δοθεί και το Υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες.  

Μέσα από τις αποφάσεις που θα παρθούν ελπίζω να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις κάποιων σωματείων για τη συνέχιση του πρωταθλήματος και την ανάδειξη του πρωταθλητή. Σ’ αυτό βέβαια έχουν συμφωνήσει όλες οι ομάδες, δηλαδή, να ανακηρυχθεί πρωταθλητής μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Επίσης δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι έχουν την επιθυμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα  της Volley league».

Αυτά είπε αρχικά ο κ. Ρούσσος για τη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ.

 

Ο Φοίνικας μετά το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ακούστηκε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην εξέλιξη της συζήτησης όσων και των τελικών αποφάσεων. Θα ήθελα να μου πείτε για την στάσης σας αυτή, να κρατήσετε δηλαδή ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος. Όπως επίσης να μου πείτε και για την αναφερόμενη αλλαγής στάσης στην ψήφος σας στο κομμάτι της ανάδειξης του πρωταθλητή.

 

«Με το σκεπτικό ότι από την αρχή ο Φοίνικας Σύρου ONEX ήθελε και θέλει να βγει πρωταθλητής μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους, περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις της Πολιτείας. Αν η θέση της πολιτείας είναι απόλυτα θετική ως προς της δυνατότητα επανέναρξης του πρωταθλήματος  και κάποιες ομάδες συνεχίζουν να θέτουν διάφορες δικαιολογίες. Τότε εμείς από την πλευρά μας αποδεχόμενοι το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο έχει ο Ολυμπιακός, καθώς είναι πρώτος στη βαθμολογία, αλλά και θέλει την ανάδειξη του πρωταθλητή εντός του αγωνιστικού χώρου,  αναφέραμε και στη συνεδρίαση ότι θα αλλάξουμε τη λευκή μας ψήφο σε θετική. Αυτό γατί στόχος μας είναι να δοθούν οι αγώνες αν και εφόσον έχουμε το πράσινο φως από την πολιτεία. Ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας Σύρου OXNEX έχουν ήδη εκφραστεί θετικά και όπως αναφέρθηκε στο συμβούλιο ότι δέχονται να επανεξετάσουν την θέση τους ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε για το καλό του Ελληνικού Βόλεϊ το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί εντός αγωνιστικού χώρου».

 

Η ανακοίνωση για την τελευταία συνεδρίαση

«Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες συνεδρίασης και ύστερα από ομόφωνη απόφαση διακόπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.

Οι αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20 θα παρθούν στην συνέχεια της συνεδρίασης. Στην σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ με θέμα την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος στην οποία συμμετείχαν όλα τα ΤΑΑ, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη της προβλεπόμενης ειδικής πλειοψηφίας (8 πλειοψηφικές ψήφους στις 10 ομάδες), σύμφωνα με το άρθρο 8 της από 24/04/2020 ΠΝΠ για την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος , συνολικά για όλες τις ομάδες με βάση την κατάταξή τους στον βαθμολογικό πίνακα και τόσο ως προς το ζήτημα της συνέχισης διεξαγωγής, όσο και ως προς αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος, με ανάδειξη ή μη πρωταθλητή.

Παρά το γεγονός ότι έγινε διεξοδική συζήτηση και αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, κρίθηκε τελικά σκόπιμο να διακοπεί η συνεδρίαση, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου η Πολιτεία να αποφασίσει το δυνατόν συντομότερα έναν σαφή και χρονικά προσδιορισμένο «οδικό χάρτη» επανεκκίνησης προπονήσεων και αγώνων της Volley League πάντα με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό το αργότερο μέχρι το τέλος Μαίου (και σε κάθε περίπτωση ευθύς αμέσως υπάρξουν νεότερες εξελίξεις) το ΔΣ θα επανασυνεδριάσει, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη του φετινού πρωταθλήματος».