Ο Φοίνικας Σύρου ONEX δεν τα κατάφερε απέναντι στους ερυθρόλευκους γνωρίζοντας την ήττα με 0-3 σετ στο κλειστό «Δημήτριος Βικέλας»

Αγκάλιασε τον τίτλο ο Ολυμπιακός

  • Παρασκευή, 2 Απριλίου, 2021 - 23:12

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της Volley league, καθώς επικράτησε στη Σύρο του Φοίνικα ONEX με 0-3 σετ. Οι ερυθρόλευκοι μετά τη νίκη τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων αγκάλιασαν τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς πλέον θέλουν μόλις μία νίκη στα επόμενα πέντε παιχνίδια για τον κατακτήσουν και μαθηματικά. Το συγκρότημα του Δημήτρη Καζάζη σε 15 ματς έχει 42 βαθμούς, 12 περισσότερους από τον Φοίνικα Σύρου ONEX, που παρά την ήττα παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την πλευρά του το «Πειρατικό» δεν παρουσιάστηκε όπως θα ήθελε τόσο ο ίδιος ο προπονητής του, όσο και ο φίλαθλος κόσμος του νησιού. Έκανε κατά τη διάρκειατου αγώνα πολλά λάθη, «δώρα» τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός. Χαρακτηριστική φάση που ουσιαστικά δείχνει την όλη εικόνα του αγώνα, όταν ο Ζήσης βγάζει άμυνα η μπάλα πέρασε στο τερέν του Φοίνικα και οι παίκτες της Συριανής ομάδας κοιτούσαν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να πάρουν έναν απίθανο πόντο.

Τώρα, το «Πειρατικό» θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου την ερχόμενη Τρίτη θα φιλοξενηθεί στο Παλατάκι από τον ΠΑΟΚ, σε έναν παιχνίδι, με στόχο κυρίως για τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Φοίνικας ONEX μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό δεν δείχνει την ίδια μαχητικότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σε ομάδες με τους ίδιους στόχους.

Τέλος, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του Φοίνικα ONEX και πήρε δίκαια τη νίκη – τίτλο μέσα στη Σύρο.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Δημοσθένης Λινάρδος δήλωσε: «Προσπαθήσαμε όσοι μπήκαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Το θέλανε, όπως το θέλαμε και εμείς και δεν μας βγήκε για άλλη μια φορά. Μας λείπει η αυτοπεποίθηση εδώ και κάποιο καιρό. Δουλεύουμε σκληρά, αλλά ψάχνουμε το γιατί. Θέλουμε πλέον νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής και ότι προκύψει».

Ο λίμπερο του Φοίνικα Δημήτρης Γκαράς είπε: «Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα ματς με μεγάλη ένταση. Ίσως το αποτέλεσμα να δείχνει αρκετά εύκολο αλλά δεν ήταν. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός σε όλους του τομείς. Στο σέρβις το περιμέναμε, είναι καλός από την αρχή της χρονιάς αλλά σήμερα έδειξε και στο μπλοκ πόσο καλά είχε οργανωθεί και κατάφερε να μας κλείσει όλους τους διαδρόμους και να έχουμε πολύ χαμηλό side out. Με αυτή τη νίκη του Ολυμπιακού μεγαλώνει και άλλο η διαφορά. Σίγουρα τίποτα δε χάθηκε, εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Να το παλέψουμε και να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία και στο τέλος οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα να τελειώσει αυτή η δύσκολη χρόνια χαρούμενα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Νομίζω σήμερα ήταν η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη. Είμαστε ένα βήμα πριν από τον τίτλο. Θα είναι καλό να παιχτούν και οι άλλες διοργανώσεις. Είναι καλό για το άθλημα. Αν είμαστε πιο έξυπνοι και πιο ευέλικτοι θα διεξαχθούν και οι άλλες δυο διοργανώσεις. Αποδείξαμε σήμερα πως είμαστε καλύτερη ομάδα και από την Σύρο».

Ο Γερμανός ακραίος του Ολυμπιακού Κρίστιαν Φρομ δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Αξίζαμε τη νίκη. Στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε εδώ χάσαμε. Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πήραμε δίκαια τη νίκη. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Θα ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Γνωρίζουμε πως είναι 4 πολύ δυνατές ομάδες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης είπε: «Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Η ομάδα έδειξε μέταλλο, κάναμε ένα καλό παιχνίδι και καταφέραμε να κερδίσουμε 3-0 που αυτός ήταν και ο στόχος. Η ομάδα έχει τους παίκτες που μπορεί να το καταφέρει αυτό και αυτό δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πλεονεκτική θέση και μένει να κάνουμε μια νίκη ακόμα στο επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Τρίτη. Σίγουρα δεν έχει τελειώσει κάτι αλλά έχουμε μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ευελπιστώ να τελειώσουν σύντομα τα ματς ώστε να γίνει το Λιγκ Καπ και το κύπελλο Ελλάδος».

Το παιχνίδι

1ο σετ

Ο Ανδρεάδης με πρώτο χρόνο πήρε τον πρώτο πόντο του ματς για τον Ολυμπιακό 0-1. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κουπόνο Φέι σε κόντρα επίθεση πήρε τον πόντο και έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τον Φοίνικα ONEX 3-2. Ο Φέι με μπλοκ έκανε το 4-2 για τους γηπεδούχους. Ο Μιγιαΐλοβιτς μείωσε σε 2-3 με επίθεση πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων. Λάθος από τον Στερν και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 4-4. Ο Φέι με άσσο (ο πρώτος στο ματς) έκανε το 7-5 για το «Πειρατικό». Άσσος από τον Φρομ 7-7. Ο Στερν με ωραίο κι έξυπνο πλασέ έκανε το 9-8. Με πρώτο χρόνο ο Παπαγγελόπουλος έκανε το 10-9. Ο Έντλεσκαλς με επίθεση στη μικρή διαγώνιο έκανε το 13-14. Μπλοκ του Όκολιτς στον Ράιτς και οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φορά στο +2 (13-15) και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Τραγικό λάθος από τους γηπεδούχους με τους παίκτες να κολλούν και να δίνουν έναν εύκολο πόντο στον Ολυμπιακό 14-18. Άσσος από τον Όκολιτς 14-19 και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε τους φιλοξενούμενοι να ξεφεύγουν με πέντε πόντους. Ο Στερν μείωσε σε 15-19, μετά από φάση διαρκείας. Ο Στερν στην κόντρα μετά το πολύ καλό σέρβις του Μαρούλη 16-19 και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Άσσος από τον Στοιβαχτή 16-21. Μπλοκ του Παπαγγελόπουλου 17-21. Ο Φρομ πήρε τον πόντο έκανε το 17-23, η διαφορά στο +6 για τον Ολυμπιακό και οι φιλοξενούμενοι είναι κοντά στο 0-1. Ο Ανδρεάδης με πρώτο χρόνο έκανε το 18-24. Ο Όκολιτς σταμάτησε τον Ράιτς και έκανε το 19-25 και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 0-1.

Οι ερυθρόλευκοι από τα μέσα του σετ πάτησαν γκάζι και εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη των Συριανών με αποτέλεσμα να πάρουν αρχικά διαφορά πέντε και φτάνουν σχετικά εύκολα στο 0-1.

2ο σετ

Ο Στερν με ωραίο πόντο έβαλε μπροστά τον Φοίνικα ONEX με 2-1. Ο Όκολιτς με μπλοκ πάνω στον Στερν έκανε το 2-2. Ο Φρομ με δυνατή επίθεση έκανε 3-3. Ο Όκολιτς με διπλή προσπάθεια με πρώτο χρόνο έκανε το 3-5. Παράβαση από τους παίκτες του Φοίνικα το σκορ έγινε 3-6 και ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου κάλεσε τάιμ άουτ, αφού οι ερυθρόλευκοι έφεραν τη διαφορά στο +3. Άσσος από τον Ολυμπιακό με τον Όκολιτς, καθώς οι Συριανοί δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα 4-8. Ο Ράιτς πήρε πόντο για τους Συριανούς 5-8. Ο Μιγιαΐλοβιτς στην κόντρα επίθεση έκανε το 5-10 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε νέο τάιμ άουτ. Άστοχη η επίθεση του Ράιτς (έχει μόλις 3 στις 9 επιθέσης) 7-12. Μπλοκ του Όκολιτς 7-13 και οι φιλοξενούμενοι κάνουν περίπατο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο Μπράουν με πρώτο χρόνο έκανε το 8-13. Ο Φρομ το 8-14. Ο Μπράουν με μπλοκ στον Φρομ έκανε το 11-14 και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε τη διαφορά να μειώνεται. Άσσος από τον Φέι και η διαφορά πλέον στο -2 (12-14), με το «Πειρατικό» να δείχνει ότι επιστρέφει. Ο Έγκλεσκαλς με επίθεση στην πίσω ζώνη έκανε το 12-15.  Στην κόντρα ο ΜΙγιαΐλοβιτς το 12-16 και οι φιλοξενούμενοι ξεφεύγουν ξανά.  Άστοχο το σέρβις του Μήλη 13-17. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 14-17. Ο Λινάρδος πήρε το μπλοκ άουτ 15-18. Στο φιλέ το σέρβις του Πρωτοψάλτη 15-19. Ο Κροάτης διαγώνιος του Φοίνικα πήρε τον πόντο κι έκανε το 16-19. Ο Όκολιτς πήρε το μπλοκ άουτ 16-21 και οι φιλοξενούμενοι κοντά στο 0-2. Ο Φέι είναι αυτό που δείχνει να προσπαθεί περισσότερο, πήρε τον πόντο και μείωσε σε 17-21. Άσσος από τον Ράιτς 18-21. Ο Ζήσης έβγαλε άμυνα, οι παίκτες του Φοίνικας κοιτούσαν ο ένας τον άλλον και ο πόντος στον Ολυμπιακό για το 18-22. Λάθος του Μπράουν 18-23. Ο Όκολιτς σταμάτησε τον Μπράουν και το σκορ έγινε 18-24. Ο Φρομ με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο 18-25 και ο Ολυμπιακός προηγείται με 0-2 σετ. Αρκετά τα λάθη και σε αυτό το σετ, με τους ερυθρόλευκους να τα εκμεταλλεύονται όλα και να παίρνουν κι αυτό το σετ. Ο Φοίνικας σε κάποια σημεία έδειξε να προσπαθεί να μπει και πάλι στο παιχνίδι, όμως τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του του στέρησαν τις όποιες ελπίδες για ανατροπή.

3ο σετ

Ο Πρωτοψάλτης δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα, το σκορ έγινε 6-10 στο τρίτο σετ και τα πάντα δυσκολεύουν για την ομάδα της Σύρου. Ο Λινάρδος με μπλοκ έκανε το 8-10 και το «Πειρατικό» μείωσε στους -2. Ο Όκολιτς σταμάτησε τον Ράιτς 8-11. Στο φιλέ το σέρβις του Πρωτοψάλτη 9-12. Ο Ράιτς τελείωσε ωραία την προσπάθειά του και μείωσε σε 10-12. Νέο κακό σέρβις των Συριανών 10-13. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ για το 11-13. Ο Φρόμ τελείωσε τη φάση και έκανε το 11-14. Ο Στερν το 12-14. Ο Μιγιαΐλοβιτς στην κόντρα το 14-18, με τους παίκτες του Φοίνικα ONEX να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι φιλοξενούμενοι κάνουν εμφάνιση τίτλου, καθώς έχουν επιβάλουν τον ρυθμό τους και σ’ αυτό το τρίτο σετ. Ο Πρωτοψάλτης μείωσε σε 15-18 για τους Συριανούς. Άσχημη επίθεση από τον Όκολιτς οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 16-18 και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Νέα κόντρα επίθεση από τον Ολυμπιακό με τον Μιγιαΐλοβιτς 16-20 και οι ερυθρόλευκοι στο +4. Ο Λινάρδος με μπλοκ μείωσε σε 17-20. Ο Φρομ πήρε το μπλοκ άουτ για το 19-23. Άσσος από τον Έντλεσκαλς 19-24. Με άσσο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, ο Έντλεσκαλς έκανε το 19-25 και όλοι οι ερυθρόλευκοι έγιναν ένα κουβάρι, καθώς γνωρίζουν πως μετά τη νίκη στη Σύρο είναι κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το «Πειρατικό» στο πιο κρίσιμο ματς της φετινής σεζόν, ήταν κακό, έκανε πολλά λάθη και έδωσε τον δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι θέλουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Φοίνικας Σύρου ONEX – Ολυμπιακός 0-3

Τα σετ: 19-25, 18-25, 19-25 σε 85'

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 14-16, 16-21, 19-25

2ο σετ: 4-8, 12-16, 16-21, 18-25

3ο σετ: 4-8, 13-16, 17-21, 19-25

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεροθόδωρος Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Ιγκόρ Γιούρισιτς): Μπράουν 4 (2/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μαρούλης 1 (1 μπλοκ), Φέι 6 (3/6 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 44% άριστες), Ράιτς 8 (7/25 επ., 1 άσσος), Παπαγγελόπουλος 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Στερν 8 (8/19 επ., 71% υπ. - 29% άριστες) / Γκαράς (λ, 50% υπ. - 20% άριστες), Καρασαββίδης (λ, 58% υπ. - 33% άριστες), Πρωτοψάλτης 3 (3/13 επ., 36% υπ. - 29% άριστες), Λινάρδος 4 (2/2 επ., 2 μπλοκ), Μηλής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 14 (13/25 επ., 1 άσσος, 33% υπ. - 6% άριστες), Στιβαχτής 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 12 (11/18 επ., 1 μπλοκ, 72% υπ. - 44% άριστες), Ανδρεάδης 6 (6/7 επ.), Έγκλεσκανς 15 (13/29 επ., 2 άσσοι), Όκολιτς 11 (4/9 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 88% υπ. - 50% άριστες), τζιάβρας (λ), Ριζόπουλος, Εφραιμίδης.

*Οι πόντοι του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 4 άσσους, 26 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 47 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

VOLLEY LEAGUE 2020-21 - ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΕΙΣ 1-4

Θ.

ΟΜΑΔΕΣ

ΑΓ.

Β.

ΣΕΤ

Ν-Η

1.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

15

42

44-9

14-1

2.

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου

15

30

35-23

10-5

3.

Παναθηναϊκός Α.Ο.

15

28

34-22

10-5

4.

Π.Α.Ο.Κ.

15

27

33-26

8-7

Η πρώτη ομάδα του 1-4 θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Στη Β΄ φάση θα μεταφερθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΦΑΣΗΣ - ΘΕΣΕΙΣ 1-4

1η αγωνιστική - Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. 2-3 (25-17, 22-25, 18-25, 25-19, 14-16)

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-3 (19-25, 18-25, 19-25)

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεροθόδωρος Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

2η αγωνιστική - Τρίτη 6 Απριλίου 2021

PAOK Sports Arena, Πυλαία 18:00 (ΕΡΤ-SPORTS): Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης. Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη 20:00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός - Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας. Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Τόλιος, Αρβανίτης, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

3η αγωνιστική - Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δημήτριος Βικέλας, Ερμούπολη, 18:00 (ΕΡΤ-SPORTS): Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου - Παναθηναϊκός Α.Ο.

PAOK Sports Arena, Πυλαία, 20:00 (ERT-3): Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

4η αγωνιστική - Tρίτη 13 Απριλίου 2021

Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη : Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

PAOK Sports Arena, Πυλαία: Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

5η αγωνιστική - Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Άγιος Θωμάς, Μαρούσι: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Δημήτριος Βικέλας, Ερμούπολη: Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Π.Α.Ο.Κ.

6η αγωνιστική - Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Άγιος Θωμάς, Μαρούσι: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου