Του Δημήτρη Μπάιλα

"Μεγάλο βήμα για την Ανάσταση του Νεωρίου"

  • Παρασκευή, 20 Ιουλίου, 2018 - 23:23

Όσοι παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στο ΝΕΩΡΙΟ ασφαλώς θα διαπίστωσαν ότι άρχισε το ………. Κοσκίνισμα και η μεταφορά του      τεράστιου όγκου της χρησιμοποιημένης αμμοβολής που λειτουργούσε σαν πλάκα στο τάφο του ΝΕΩΡΙΟΥ!! 
Και όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του, και τις διάφορες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα θυμούνται ότι η αύξηση του ………. βουνού αντιστοιχούσε με την αύξηση της αδιαφορίας των διοικούντων και προμήνυε  πάντα κακά μαντάτα για την συνέχιση της ζωής του. 
Ο υπογράφων το παρόν, που χρόνια παρακολουθεί την πορεία του, νιώθει πραγματικά ικανοποιημένος όχι μόνο για την απομάκρυνσή του  …….βουνού, αλλά κυρίως γιατί η πράξη αυτή, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι είναι κοντά η μέρα της …. Ανάστασης. 
Γίνεται πια σχεδόν βέβαιο ότι το Ναυπηγείο θα επαναλειτουργήσει και μάλιστα σε σωστές βάσεις, γιατί κανείς επιχειρηματίας δεν θε προέβαινε σε μια τόσο μεγάλη δαπάνη εάν δεν έβλεπε  με προοπτική την επαναλειτουργία του.
Η  απομάκρυνση της αμμοβολής, η πλήρης αποκατάσταση του τοιχίου που είχε γκρεμίσει, ο καθαρισμός του χώρου, η απασχόληση όλων των εργαζομένων, άρχισε να δίνει ελπίδα όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο Συριανό που αγαπάει τον τόπο του και το Ναυπηγείο.
Όσοι είναι ρεαλιστές και γνωρίζουν την διαχρονική πορεία της Σύρου, ασφαλώς και έχουν χορτάσει από άλλου είδους υποσχέσεις. Φαίνεται ότι τα 5σφαιρα ξενοδοχεία χάθηκαν στο δρόμο, και το ΧΟΛΙΓΟΥNΤ δεν βρήκε τα κατάλληλα οικόπεδα για να στεγάσει τα studios των παραγωγών του.! 
ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ είναι οι πέντε πυλώνες της ύπαρξης του νησιού, και όλα τα άλλα αν θα  έλθουν καλοδεχούμενα. 
Καλούνται λοιπόν όλοι να υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια που γίνεται σε αυτούς τους τομείς και μάλιστα με ιδιωτικά κεφάλαια. 
Τούτο το νησί  με τον εργατόκοσμο, που χτυπήθηκε όσο κανένα άλλο από την ΚΡΙΣΗ και ζει από τις πετσοκομμένες συντάξεις του Παππού και της Γιαγιάς έχει ανάγκη από θέσεις εργασίας. 
                                                                                                                              Σύρος  20/7/2018 
                                                                                                                             Δημήτρης Μπάιλας
                                                                                                                                            Π. Νομάρχης Κυκλάδων 
                                                                                                                             Υποψήφιος βουλευτής Κινήματος Αλλαγής