Επίσκεψη του Γ. Χατζημάρκου και του Γ. Μαραγκού στους οίκους ευγηρίας της Σύρου

Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σήμερα, σε μία από τις ομολογουμένως σπάνιες εμφανίσεις του στην έδρα της Περιφέρειας, οι τρόφιμοι των οίκων ευγηρίας της Σύρου.

Ο κ. Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον περιφερειακό σύμβουλο Μάρκο Δαδάο, επισκέφτηκε μαζί με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη τα Γηροκομεία του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα καθώς και τον Οίκο Ευγηρίας των Αδελφών του Ελέους.

Οι εκπρόσωποι της περιφέρειας και τους δήμου μοίρασαν ευχές και ημερολόγια στους γέροντες και της γερόντισσες και συνεχάρησαν τις διοικήσεις και το προσωπικό για το αξιέπαινο έργο τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου τόνισε πως ο μεγαλύτερος δείκτης πολιτισμού κάθε λαού και κάθε οργανωμένης κοινωνίας είναι ο δείκτης της φροντίδας στους συνανθρώπους μας. “Αυτό σημαίνει ότι οι δράσεις αλληλεγγύης είναι και πρέπει να παραμείνουν πάρα πολύ ψηλά με όλες μας τις δυνάμεις. Η πόρτα της καρδιάς μας θα είναι πάντα ανοιχτή και εμείς πρόθυμοι να συμπαρασταθούμε στο δύσκολο έργο των ιδρυμάτων”, κατέληξε.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης σημείωσε ότι ο δήμος στο μέτρο και τον βαθμό των δυνατοτήτων του θα σκύψει πάνω στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. “Όση σημασία έχει το αναπτυξιακό πρόσωπο του δήμου, άλλη τόση έχει και το κοινωνικό πρόσωπό του. Οι δυσκολίες σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ανυπέρβλητες, ωστόσο η κοινωνία της Σύρου έχει δείξει τα αντανακλαστικά της με την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και τη συναδελφικότητά της για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας και να αμβλύνει τα προβλήματά τους”, υπογράμμισε.