Ακαθάριστα τα φρεάτια σε κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης, ανέτοιμα να απορροφήσουν μεγάλο όγκο βροχής

Ολιγωρία παρά τις προειδοποιήσεις

Γεμάτα παντός είδους απορρίμματα, καθώς και πεσμένα φύλλα, είναι τα φρεάτια, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του νησιού, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, για επιδείνωση του καιρού, με βροχοπτώσεις και στην περιοχή μας.

Εδώ και αρκετές ημέρες, τόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όσο και τα δελτία πρόγνωσης καιρού, μιλούν για σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, μεταξύ άλλων, και στις Κυκλάδες, με τις πρώτες βροχές να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ενώ στα βορειότερα τμήματα της χώρας, εκδηλώθηκαν και φαινόμενα πλημμυρών.

Παρ’ όλα αυτά, τα φρεάτια σε κεντρικούς δρόμους της Σύρου, όπως είναι ο πεζόδρομος, οι οδοί Ελ. Βενιζέλου ή Ηρώων Πολυτεχνείου, που σε κάθε σχεδόν βροχόπτωση παρουσιάζουν προβλήματα, παραμένουν ακαθάριστα, τουλάχιστον, έως και το μεσημέρι της Τετάρτης, 21 Σεπτεμβρίου, όταν και συγκεντρώθηκε το φωτογραφικό υλικό. Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως χτες, εκδηλώθηκε και η πρώτη φθινοπωρινή μπόρα στο νησί.

Δεδομένου, ότι οι πρόγνωση των βροχοπτώσεων ήταν έγκαιρα γνωστοποιημένη, ενώ ακόμη και η εποχή, χωρίς καμία άλλη αφορμή, επιβάλλει τον προγραμματισμό των απαραίτητων ενεργειών, για τον καθαρισμό των φρεατίων, η μέχρι και χτες, τουλάχιστον, εικόνα τους, μόνο σε ολιγωρία, εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών, μπορεί να αποδοθεί, η οποία, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρισμένους δρόμους και ταλαιπωρία πεζών, οδηγών και επιχειρηματιών, ειδικότερα, αν λάβει κανείς υπόψιν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που εμφανίστηκαν, με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση, σε παραθαλάσσια χωριά της Σύρου.

Ετικέτες: