Διορθωτικές εργασίες στα καπάκια των φρεατίων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης μετά το έργο της ανάπλασης στην Ερμούπολη

“Μπαλώνονται” αστοχίες

Σε διορθωτικές ενέργειες στο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης προχωρά ο εργολάβος προτού πραγματοποιηθεί η οριστική παραλαβή του από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, καθώς η χρήση του δρόμου από τους οδηγούς ανέδειξε – αν και ιδιαιτέρως σύντομα και προς το παρόν - αστοχίες στα φρεάτια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, αν και σε θέμα λειτουργίας των φρεατίων και κατ΄επέκταση της διαδικασίας απορροής των όμβριων υδάτων, δεν φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα για την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο, τα καπάκια αυτών, έχουν υποστεί μετατοπίσεις, με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να πρέπει να αποκαταστήσει την αστοχία. Από χθες ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες απαίτησαν και το “ξήλωμα” ασφάλτου περιμετρικά των φρεατίων, γεγονός που μαρτυρά πως τα πρώτα μπαλώματα επί του οδοστρώματος θα κάνουν την εμφάνισή τους ιδιαιτέρως νωρίς, στο πλαίσιο της σωστής επανατοποθέτησης του συγκεκριμένου εξοπλισμού (καπάκια).

Η “επούλωση” των πρώτων αστοχιών ως διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ κρίνεται αναγκαίο να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους οι οδηγοί έως ότου απομακρυνθούν οι προειδοποιητικοί κώνοι από το οδόστρωμα.