Στίγματα και “λεκέδες” σε όλο το μήκος της μαρμάρινης επιφάνειας που δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις εστίασης στο παραλιακό μέτωπο Ερμούπολης

Εικόνες που αποδεικνύουν αδιαφορία

Εικόνα που δεν αρμόζει στο νέο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης παρατηρείται στο κομμάτι της μαρμάρινης επιφάνειας που περιβάλλει τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, με τα στίγματα βρωμιάς επάνω στα πεζοδρόμια, να έχουν αλλάξει ακόμη και το χρώμα τους.

Μαύροι λεκέδες είτε από ρίψη ποτών, είτε από διαρροή λαδιών και άλλων λιπαρών υλικών εξαιτίας του κακού τρόπου μεταφοράς των απορριμάτων προς τους κάδους της παραλίας, φαίνεται να “απορροφώνται” από τις μαρμάρινες επιφάνειες, συνθέτοντας... μία κάκιστη κι αντιαισθητική εικόνα. Σε αρκετά σημεία δε, η ένταση των στιγμάτων προδίδει πέραν της τυπικής αδιαφορίας της μη καθημερινής φροντίδας του χώρου, ακόμη και την πολυήμερη αδιαφορία της στοιχειώδους καθαριότητας του χώρου.

Εκτός από το γεγονός πως, πρόκειται για ένα νέο έργο που υλοποιήθηκε προσφάτως με σκοπό τη βελτίωση και του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων, πρόκειται για τμήμα που βρίσκεται στις προβολές των τραπεζοκαθισμάτων, γεγονός που οφείλει να ενεργοποιήσει τους αρμοδίους προκειμένου να το φροντίσουν αρμοδίως.