Εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στον λιμένα της Ερμούπολης μετά την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης

Επούλωση... κακής εικόνας

Πυρετωδώς εργάζεται το αρμόδιο συνεργείο εντός του χώρου του λιμένα της Ερμούπολης για την επούλωση της κάκιστης εικόνας που είχε προκληθεί κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, κατόπιν των αλλαγών που “γέννησε” το έργο της ανάπλασης στην παράκτια πλευρά της πόλης.

Με εντολή της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, το οποίο είναι αρμόδιο για τις εργασίες στη χερσαία ζώνη του νησιού, μετακινήθηκαν μηχανήματα έργου και εργάτες εντός του λιμένα προκειμένου να ομαλοποιήσουν την επιφάνεια του οδοστρώματος σε συγκεκριμένα σημεία.

Ειδικότερα, η νησίδα που είχε αφαιρεθεί σύμφωνα με το πλάνο του έργου της ανάπλασης θα παραμείνει παρελθόν... με τις εργασίες εκσκαφής στο εν λόγω σημείο να υλοποιούνται προκειμένου να αποκτήσει ομοιομορφία το οδόστρωμα.

Με την έμφαση των εργασιών να εστιάζεται ακριβώς στο κέντρο του εσωτερικού χώρου όπου και μέχρι πρότινος υπήρχαν οι νησίδες, θα πρέπει να τονισθεί πως, σε δεύτερο χρόνο θα αποφασισθεί η ρίψη πίσσας, προκειμένου η μετακίνηση οχημάτων, δικύκλων αλλά και φορτηγών από και προς τα πλοία, να μπορεί να πραγματοποιείται με ασφάλεια και απρόσκοπτα.

Περισσεύει να τονισθεί πως, οι εργασίες υλοποιούνται σε “νεκρό” χρόνο όσον αφορά στη λειτουργία του λιμένα σχετικά με τις αφιξο-αναχωρήσεις πλοίων.