“Πυροτέχνημα”... εγκαινίων( ; )

Σε κάκιστη κατάσταση, παραμελημένα και χωρίς φροντίδα, βρίσκονται τα φυτά, τα οποία φυτεύτηκαν μετά την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης του λιμένα της Ερμούπολης.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο με ερώτησή του σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σημειώνοντας, πως δεν είναι δυνατόν, στην “πρόσοψη” του νησιού, η εικόνα των παρτεριών, να αποτυπώνει εγκατάλειψη, όπως άλλωστε και μέσα από την κατάσταση των φωτιστικών, 25 εκ των οποίων στο μήκος της παραλίας, βρίσκονται σβηστά.

Απαντώντας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ενημέρωσε, πως ακόμη και μετά το τέλος του έργου, συνεχίζει να υφίσταται 18μηνης διάρκειας σύμβαση με τον ανάδοχο, όπου ορίζεται, πως εκείνος είναι υπεύθυνος για την φροντίδα των παρτεριών, υποχρέωση την οποία, ως φαίνεται, δεν τηρεί.

Συνεχίζοντας ανέφερε, πως παρ’ όλα αυτά, αρκετές φορές μέσα στο χρόνο το Τμήμα Περιβάλλοντος φροντίζει τα φυτά, στο γενικότερο πλαίσιο φροντίδας του αστικού πρασίνου, παραλείποντας να θίξει το θέμα των φωτιστικών, στο οποίο έχει αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

“Δεν θα συμφωνήσω ότι αυτά τα παρτέρια εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης, σε καμία περίπτωση. Θα συμφωνήσω, στο γεγονός, ότι υπάρχουν κάποια φυτά, τα οποία δεν αναπτύσσονται σωστά”, ανέφερε, ωστόσο η εικόνα τον διαψεύδει, δεδομένου, ότι το 90% των φυτών, είτε δεν ευδοκίμησαν, είτε έχουν ξεραθεί από την πολύμηνη έλλειψη μέριμνας, ειδικά μέσα στο χειμώνα, αποδεικνύοντας, πως, κατά πάσα πιθανότητα, η φροντίδα και η διατήρηση της καλαίσθητης εικόνας των παρτεριών, σταμάτησε, μετά το... “κόψιμο της κορδέλας”, όταν και η εικόνα της παραλίας απαιτείτο να είναι αψεγάδιαστη.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος σημείωσε, πως μετά την παρέλευση του 18μήνου, ο Δήμος θα προχωρήσει σε συνολική φύτευση και εντατική μέριμνα για τα παρτέρια.

Ετικέτες: