Φωτιστικά που δεν… φωτίζουν

Ιδιαίτερα κακής ποιότητας, αποδεικνύονται τα φωτιστικά κολονάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν στο κομμάτι της παραλιακής ζώνης της Ερμούπολης, όπου υπήρξαν οι παρεμβάσεις του έργου της ανάπλασης.

Πέραν από τα αρχικά κρούσματα, τα οχήματα – και κυρίως τα αυτοκίνητα – να τα… παρασέρνουν στην προσπάθειά τους να παρκάρουν, τα φωτιστικά κολονάκια φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να καίγονται, αφού, ιδιαίτερα στο τμήμα της παραλίας, όπου βρίσκονται οι περισσότερες καφετέριες και μπαρ, περισσότερα δείχνουν να είναι αυτά, που παραμένουν σβηστά, από εκείνα που ανάβουν.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και στη διασταύρωση της Ακτής Παπάγου με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, που αποτελεί κεντρικό σημείο της Ερμούπολης, όπως επίσης και στο υπόλοιπο τμήμα και ιδιαίτερα στο τμήμα των στεγάστρων.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που έχει παρατηρηθεί, το πάνω μέρος των κολονακίων να… αποσπάται με μία απλή κίνηση, από τους πεζούς, ή ακόμη και να επηρεάζονται από μία απαλή κίνηση στο πάνω μέρος τους, προκειμένου να σβήσουν για πάντα.

Παρά το γεγονός, ότι το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, προβαίνει διαρκώς σε αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων led, κολονάκια… σβήνουν μέρα με τη μέρα.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παρακαμφθεί και η αλόγιστη και απερίσκεπτη συμπεριφορά και των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για τη διατήρηση των νέων φωτιστικών, αφού είτε με τα οχήματά τους, είτε εκλαμβάνοντας τις ενέργειες αυτές ως παιχνίδι, προχωρούν σε καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.

Το σίγουρο είναι, ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη μέριμνα από τους πολίτες, προκειμένου να μη κατασπαταλείται περισσότερο δημόσιο χρήμα, απ’ όσο καταβάλλεται για την αντικατάσταση των λαμπτήρων στα ήδη προβληματικά φωτιστικά, ενώ από τους αρμόδιους, θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, προκειμένου αυτά να τεθούν και να παραμείνουν σε λειτουργία, χωρίς… απώλειες.