Ελάχιστη βελτίωση

Παραμένουν φθαρμένα, σκουριασμένα και καλυμμένα από τα δέντρα, που έχουν φυτευτεί για καλλωπιστικούς σκοπούς στα πεζοδρόμια, τα φωτιστικά σώματα στην οδό Νικηφόρου Μανδηλαρά.

Χωρίς συντήρηση, εκτός από ελάχιστες αντικαταστάσεις των φαναριών, που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, μένουν τα φωτιστικά σώματα, σε μία εκ των κεντρικότερων οδών της Ερμούπολης, αυτής της Νικηφόρου Μανδηλαρά. Παράλληλα με την κακή τους όψη, τα θολά τζάμια στα φανάρια, στο ανώτερο τμήμα τους, και τις σκουριασμένες βάσεις, πολλά εξ αυτών, όντας τοποθετημένα ακριβώς δίπλα στα καλλωπιστικά εσπεριδοειδή, καλύπτονται σχεδόν πλήρως από τα φύλλα, ενώ ένα φαίνεται να «γέρνει» επικίνδυνα.

Η εφημερίδα, είχε επισημάνει το ζήτημα σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στις αρχές του έτους, ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, μία εκτενής συντήρηση στα φωτιστικά σώματα δεν κατέστη δυνατόν να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα, λόγω των περιορισμένων πόρων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί.

Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου, ότι πρόκειται για μία εμπορική και πολυσύχναστη οδό, στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, η συντήρηση των φωτιστικών, ώστε να διατηρούν την καλή τους εικόνα, αλλά και τη λειτουργικότητά τους, θεωρείται πρέπον να πραγματοποιείται, σε συχνά διαστήματα.

Ετικέτες: