Διευκολύνσεις μετακίνησης

Στην τοποθέτηση ειδικών χειρολαβών σε σκαλοπάτια με απότομη κλίση έχει προχωρήσει η αρμόδια δημοτική υπηρεσία μετά από προτάσεις και γνωμοδοτήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, σε αρκετά σημεία της πόλης και των περιφερειακών συνοικιών της, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τοποθέτηση σιδερένιας χειρολαβής στην έναρξη των σκαλοπατιών της συνέχειας της οδού Πετροκοκκίνου (στενό αγοράς Ερμούπολης), προκειμένου άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας που κατοικούν κοντά, να διευκολύνονται στη μετακίνησή τους από και προς το σπίτι τους. Ωστόσο, νέες οχλήσεις προς την εφημερίδα επαναφέρουν το θέμα στο προσκήνιο, καθώς η μικρή χειρολαβή στην έναρξη των απότομων σκαλοπατιών της συγκεκριμένης οδού, δεν εξυπηρετεί παρά μόνο ένα εξαιρετικά περιορισμένο τμήμα της, με τους κατοίκους της περιοχής να επισημαίνουν εκ νέου τη δυσκολία εξυπηρέτησής τους κυρίως κατά την άνοδο.

Συγκεκριμένα, δημότες της περιοχής αιτούνται την τοποθέτηση μίας ακόμη παρόμοιας χειρολαβής στο επόμενο τμήμα των σκαλοπατιών από το σημείο που υφίσταται ήδη η πρώτη, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο πιθανού ατυχήματός τους τόσο κατά την άνοδο, όσο και κατά την κάθοδό τους.