Βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Μάνου Ελευθερίου

  • Κυριακή, 22 Ιουλίου, 2018 - 12:14

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Συριανός ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, που «σημάδεψε» τη σύγχρονη καλλιτεχνική ιστορία της Ελλάδας και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.

Ο Μάνος Ελευθερίου, ο δικό μας Μάνος, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία εξέφραζε την αγάπη του για τη γενέτειρά του τη Σύρο και έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού μας, «έφυγε» σε ηλικία 80 ετών, από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Σημειώνεται ότι, ο μεγάλος δημιουργός είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο φάνηκε πως ξεπέρασε, ωστόσο η καρδιά του τελικά τον «πρόδωσε».

Η τραγική είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στη θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Σύρο, το νησί που πάντα είχε ανοιχτή την αγκάλη του για να τον υποδεχτεί και να του δείξει τον απέραντο θαυμασμό του, τόσο για το έργο του και την προσωπικότητά του, όσο και για την αδιάκοπη προσφορά του στον Πολιτισμό του τόπου μας (δωρεές στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, στο Ιστορικό Αρχείο Κυκλάδων κ.α.).

Η «Κοινή Γνώμη» εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Μάνου Ελευθερίου!

Καλό ταξίδι, αγαπημένε Μάνο!