Συλλογή ειδών ανάγκης για τις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων

  • Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2019 - 17:06

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, συλλέγει είδη ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν στις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της “Άρσις”, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, ήδη από την ίδρυσή του, έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και την αρωγή σε προγράμματα ανθρωπιστικής δράσης.

Τα τελευταία χρόνια, μετά το ξέσπασμα εθνικών ή εμφυλίων πολέμων στη Μέση Ανατολή, έχουν βρεθεί στη χώρα μας πάνω από 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα, παιδικής κι εφηβικής ηλικίας. Αυτά τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν δίχως γονέα ή κάποιο άλλο κηδεμόνα, με πολλές καθημερινές δυσκολίες ή ελλείψεις σε αγαθά που εμείς τα θεωρούμε αυτονόητα.

Η σκέψη που κάναμε, είναι ο σύλλογός μας να προσφέρει βοήθεια σε είδος σε οργανώσεις που αντιμετωπίζουν την προσφυγική κρίση, συλλέγοντας είδη για τα οποία υπάρχει ανάγκη.

Σε επικοινωνία μας με τις οργανώσεις που λειτουργούν δομές φιλοξενίας ανηλίκων, η κοινωνική - μη κυβερνητική- οργάνωση “Άρσις” ανταποκρίθηκε θετικά, μας ευχαρίστησε και μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν οι παρακάτω ανάγκες στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων, οι οποίες λειτουργούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη:

Φαγητά

  • Ελαιόλαδο/ηλιέλαιο
  • Όσπρια, Ζυμαρικά, Ρύζι (μπονέ/Καρολίνα/μπασμάτι)
  • Ζάχαρη, αλεύρι, σνακ ξηράς τροφής, ξηρούς καρπούς, τσάι, χυμούς φρούτων, Γάλα εβαπορέ, Ντοματοπολτός
  • Συσκευασμένα κρουασάν σοκολάτας

Ρούχα / προσωπικά είδη

  • Παπούτσια (εφηβικά μεγέθη)
  • Ρούχα (ανδρικά: S, Μ, L)
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν,αφρόλουτρα, ξυραφάκια, σφουγγάρια σώματος, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αποσμητικά, ζελέ μαλλιών κλπ)

Άλλα Είδη

  • Βρεφικές Πάνες
  • Τέμπερες, κηρομπογιές, σχολικά είδη
  • Επιδέσμους, depon (γενικότερα αναλγητικά), betadine, οινόπνευμα, αντισηπτικά χεριών, λευκοπλαστ, σιρόπι για τον πονόλαιμο
  • Κλινοσκεπάσματα (παπλώματα, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες)

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια μας αυτή, θυμίζοντας στους μικρούς συνανθρώπους μας που γλύτωσαν από τη δυστυχία και τον πόλεμο, ότι το κακό που γνώρισαν είναι πια παρελθόν και ότι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για το καλό.

Η συμβολή όλων μας θα βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην ανακούφιση του δυσεπίλυτου προσφυγικού προβλήματος και θα προσφέρει χαρά σε παιδιά που βίωσαν απάνθρωπες καταστάσεις σε πολύ τρυφερές ηλικίες.

Η παραλαβή των ειδών θα πραγματοποιείται Κυριακές 11:00 με 14:00 και Τετάρτες 17:00 – 19:00, από 20/10/2019 έως 10/11/2019 στο Αγροτικό Ιατρείο δίπλα στην Εκκλησία του Πάγου. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6947727278 και 6936459030

"Πείνασα, και μου δώσατε να φάω.
Δίψασα και μου δώσατε να πιω.
Ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε.
Γυμνός ήμουν, και με ντύσατε. (Μτ 25,35)"

Με εκτίμηση,

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάγου,

Η Πρόεδρος, Ξανθάκη Μαρία / Ο Γενικός Γραμματέας, Φρέρης Πέτρος»