Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη και ώρα 17:30, στην πλατεία Μιαούλη

"Όχι στη βία και την καταστολή! Να γίνει η αγανάκτηση αγώνας"

  • Τετάρτη, 17 Μαρτίου, 2021 - 22:14

Έναν χρόνο τώρα, από το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά  να  πάρει ουσιαστικά μέτρα  για την προστασία της υγείας και της ζωής  μας. Στην πρώτη γραμμή της μάχης, τα  δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, παρά την ηρωική προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, κάτω από το βάρος της πολιτικής χρόνιας και μεθοδικής υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος υγείας (ΕΣΥ). Παράλληλα, καταγράφονται με δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της εγκληματικής διάλυσης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης ( ιατρεία ΙΚΑ, κέντρα υγείας) ως θύμα της πολιτικής των μνημονίων και της μεταφοράς ασθενών – πελατών   στις επιχειρήσεις εμπορίας «υγείας».

Παιδικοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, ανεξαρτήτως κρουσμάτων και περιοχής. Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση, αδιαφορούν για τις προτάσεις και την αγωνία γονιών, μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία / πανεπιστήμια . Η ίδια κυβέρνηση που, μέσα στην πανδημία, δεν δίστασε να αυξήσει, αντί να μειώσει, τον αριθμό μαθητών ανά τάξη ( ν. 4692/20),  δεν δίστασε να διατάξει  πογκρόμ  καταστολής ( πχ ΑΠΘ) ενάντια στους φοιτητές που αγωνίζονται για να ανοίξουν οι σχολές τους.

Την ώρα που χώροι συγκεντρωμένης εργασίας και  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχουν μετατραπεί  σε εστίες υπερ-μετάδοσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση αντί για αποσυμφόρηση και μέτρα πρόληψης, επιλέγει τις απαγορεύσεις. Αντί για γιατρούς και νοσηλευτές ή δασκάλους, προσλαμβάνει «ειδικούς φρουρούς» για τα πανεπιστήμια που έκλεισε. Ακόμα και σήμερα, αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικά νοσοκομεία, θέτοντας πάνω από την ανθρώπινη ζωή τα συμφέροντα των εμπόρων “υγείας” … Παρά την διάθεση πολλών εμβολίων, κυβέρνηση και  Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτουν πάνω από  την ανάγκη για μαζικούς και ασφαλείς εμβολιασμούς την  κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών που θησαυρίζουν.

Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια μνημονίων, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα,  υπό την απειλή των προστίμων και των μηχανισμών καταστολής, αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα  του κορωνοϊού,  της ανεργίας, της απλήρωτης  εργασίας, της συνεχούς περικοπής δικαιωμάτων. Βιώνουν την εργοδοτική ασυδοσία. Όλα υποτάσσονται στην υπηρεσία της κερδοφορίας  των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ένταση της καταστολής έρχεται σε  συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που με δεκάδες νόμους, πριν ακόμη την πανδημία, επιχείρησαν και επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζόμενων. Το ιδιώνυμο για όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, οι νόμοι για την ποινικοποίηση της απεργίας και των συγκεντρώσεων, το φακέλωμα των συνδικάτων, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών  είναι μερικά από τα παραδείγματα. Ακόμη και σήμερα που  τα νούμερα κρουσμάτων και απωλειών ανθρώπινων ζωών ζαλίζουν, συνεχίζουν να φέρνουν το ένα μετά το άλλο τα αντιδραστικά νομοσχέδια, απαγορεύοντας, με πρόφαση την πανδημία, τις λαϊκές αντιδράσεις.

Είναι φανερό, πως η κλιμακούμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία, δεν αφορούν   μεμονωμένα  περιστατικά   επίορκων αστυνομικών, επίδοξων συνεχιστών  του «έργου»  των δολοφόνων του Μάγγου και του Γρηγορόπουλου χθες, του Καλτεζά, του Κουμή και της Κανελλοπούλου παλιότερα. Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Με την καταστολή και την αστυνομοκρατία, επιδιώκουν να  εμποδίσουν την οργάνωση και την διεκδίκηση. Επιβάλουν συνειδητά την κοινωνική απομόνωση με σκοπό να εμποδίσουν  την έκφραση συλλογικής αλληλεγγύης. Μεθοδεύουν την επιβολή  “σιωπής νεκροταφείου”  για την επόμενη μέρα, όταν  ο “λογαριασμός” της πανδημίας ετοιμάζεται ήδη  για  μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρούς επαγγελματίες .

 

Η  τρομοκρατία  και η βία με ή χωρίς στολή  δεν θα περάσουν!

 

Με  αποφασιστικότητα και πείσμα, με συσπείρωση στα σωματεία μας μετατρέπουμε την αγανάκτηση  σε αγώνα!  

 

Διεκδικούμε :

 

  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα ανοιχτά σχολεία και  πανεπιστήμια, στα μέσα μεταφοράς. Οργανωμένος έλεγχος σε χώρους  εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών. Ενίσχυση με μέσα και υποδομές του δημόσιου Συστήματος Υγείας.  Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας.
  • Να επαναλειτουργήσει στελεχωμένο και με επάρκεια μέσων το δημόσιο  Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας. Να συνταγογραφούνται  από τον ΕΟΠΥΥ τα τεστ και όλα τα αδειοδοτημένα φάρμακα.
  • Μέτρα στήριξης του εισοδήματος και των δικαιωμάτων εργαζομένων και ανέργων.
  • Τέρμα στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία.

 

Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε φωνή!

Στηρίζουμε και

συμμετέχουμε στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας

την Πέμπτη 18/03 το απόγευμα στην Ερμούπολη (πλατεία Μιαούλη 5:30 μ.μ.)