Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Δίνω ζωή… είναι στο αίμα μου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, που διοργανώνονται για τους κατοίκους του νησιού, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που τιμάται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους, προγραμματίζεται εθελοντική αιμοδοσία από 14 έως 18 Ιουνίου 2021.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στον χώρο του Τμήματος Αιμοδοσίας και κατά τις ώρες λειτουργίας του (09:00-13:00).

Η συνδρομή του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου στην προσπάθεια αυτή θα αφορά στην ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προώθηση της δράσης.

Η Υπηρεσία θεωρεί εξόχως σημαντική την πραγματοποίηση της δράσης, διότι είναι γενικά αποδεκτό ότι η συνεχής ενημέρωση/υπενθύμιση του πληθυσμού για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η παρότρυνση για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συστηματική εθελοντική προσφορά αίματος και να συμβάλλουν στην επίλυση του διαχρονικού προβλήματος ανεύρεσης του, που προκαλεί άγχος και αίσθημα φόβου στους ασθενείς.

Προκειμένου να αποφευχθεί συγχρωτισμός, η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2281360633, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά κατά τις ώρες 08:00-18:00.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δράση είχε πραγματοποιηθεί με αθρόα συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας τον Μάιο του 2020.