«ΠΑΤΡΙΣ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τους στραγγάλισε και έφυγε εκτός Κρήτης με 10.000 ευρώ στην τσέπη

  • Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020 - 06:25

Στην κλασική ταινία τρόμου και μυστηρίου «Ψυχώ» παραπέμπει το σκηνικό της διπλής δολοφονίας που φέρεται να είχε στήσει σαν άλλος Χίτσκοκ στην κατοικία των δύο ηλικιωμένων, στο Πασακάκι Χανίων, ο 22χρονος Motiur R. από το Μπαγκλαντές.

Ο 82χρονος «μπάρμπα-Αλέκος», απόστρατος του πυροσβεστικού σώματος βρέθηκε στραγγαλισμένος μέσα σε μία βαλίτσα στο μικρό σπιτάκι του κήπου που ενοικίαζε ο δράστης ενώ η 79χρονη Ιουλία, η Τζούλι όπως την αποκαλούσαν στη γειτονιά, εντοπίστηκε στραγγαλισμένη και πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα στο σπίτι της.

Και αν στην ταινία του Χίτσκοκ, ο δράστης ήταν ένας ψυχωτικός δολοφόνος, στην πραγματικότητα των Χανίων φέρεται ότι το κίνητρο ήταν τα χρήματα και ο δράστης  είχε σχεδιάσει τη διαφυγή του εκτός Κρήτης.

Κατά την Αστυνομία, ο 22χρονος φέρεται να άρπαξε ένα ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ, ταξίδεψε το ίδιο βράδυ με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, δηλαδή πριν την αποκάλυψη της πρώτης δολοφονίας εκείνος ήταν ήδη εκτός Κρήτης.

Απενεργοποίησε το κινητό του τηλέφωνο, «κατέβασε» τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπάθησε να εξαφανιστεί, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, αποκαλύφθηκε το στραγγαλισμένο πτώμα της 79χρονης. Ήταν ένας κλειδαράς που αντίκρισε πρώτος την άτυχη γυναίκα, πεσμένη στο πάτωμα μπρούμυτα. Φορούσε τα ρούχα της, όλα τα κοσμήματα της και γύρω από το λαιμό της ήταν δεμένη  σφιχτά μία πετσέτα.

Ο εντοπισμός της δολοφονημένης γυναίκας σε συνδυασμό με την μυστηριώδη εξαφάνιση του 82χρονου συντρόφου της μέτρησε επίσης υπέρ του 22χρονου μετανάστη. Ο μπάρμπα-Αλέκος θεωρήθηκε πρόσωπο-κλειδί για την δολοφονία της συντρόφου του, με τις Αρχές να τον αναζητούν παντού.

Το γεγονός ότι δεν απαντούσε ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις της κόρης του ανησύχησε την τελευταία που στο τέλος αναγκάστηκε να καλέσει κλειδαρά οπότε και αποκαλύφθηκε η πρώτη δολοφονία.

Και ενώ το θρίλερ κορυφωνόταν, η λύση του μυστηρίου …απείχε μία ανάσα από το σκηνικό της πρώτης δολοφονίας. Ο 82χρονος βρέθηκε επίσης δολοφονημένος στο σπιτάκι του κήπου, το απόγευμα της Δευτέρας. Στο σπιτάκι αυτό διέμενε ο 22χρονος καταζητούμενος από το Μπαγκλαντές, ενοικιαστής του ζευγαριού. Το πτώμα του ήταν μέσα σε μία βαλίτσα, κάτω από έναν σωρό ρούχων.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο δράστης πρώτα δολοφόνησε τον μπάρμπα-Αλέκο και στην συνέχεια «καθάρισε» και την 79χρονη σύντροφο του. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το απόγευμα της Παρασκευής η άτυχη γυναίκα είχε βγει στη γειτονιά και ρωτούσε για τον Αλέκο. Θα πήγαινε μία μικρή βόλτα με τα πόδια και είχε καθυστερήσει να επιστρέψει.

Η ίδια η κόρη του 82χρονου θύματος, εκείνη που κάλεσε τον κλειδαρά, περιέγραψε ότι ο 22χρονος από το Μπαγκλαντές έμπαινε τακτικά στο σπίτι των ηλικιωμένων για διάφορα μαστορέματα. Τον καλούσε πότε ο πατέρας της πότε η σύντροφος του αν ήθελαν να τους φτιάξει κάτι.

Όπως ανέφερε, η 79χρονη φυλούσε χρήματα μέσα στο σπίτι και αυτό ίσως είχε γίνει αντιληπτό από τον 22χρονο. Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι το θύμα φύλαγε χρήματα σε διάφορα φακελάκια, τα οποία έβαζε σε διαφορετικά σημεία μέσα στο σπίτι και κυρίως στην κρεβατοκάμαρα.

Αναφέρεται ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν κάποιες προστριβές με τον 22χρονο λόγω οφειλών από τα ενοίκια.  Το τελευταίο στίγμα του 22χρονου έως χθες εντοπιζόταν στην κεντρική Ελλάδα και οι αστυνομικές Αρχές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον συλλάβουν πριν διαφύγει στο εξωτερικό.

Ευαγγελία Καρεκλάκη