“ΠΑΤΡΙΣ” ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Βαρύ το κλίμα στη δίκη για το φονικό στο Μπαλί

  • Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021 - 06:23

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για την ανθρωποκτονία 49χρονου κυνηγού, ναυτικού στο επάγγελμα, σε ορεινή περιοχή του Μπαλί, τον Νοέμβριο του 2019. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται 47χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο επεισόδιο. Τι ακριβώς συνέβη στην κορυφή του βουνού; Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται για τις συνθήκες της αιματοχυσίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι.

Η οικογένεια του 49χρονου, πατέρα ενός παιδιού, μιλάει για στυγερή δολοφονία από τον κτηνοτρόφο. Ο κατηγορούμενος πάλι ισχυρίζεται ότι το θύμα ήταν αυτό που πρώτο έστρεψε προς το μέρος του το όπλο και τον πυροβόλησε. Συγκεκριμένα είχε ισχυριστεί ότι ο κυνηγός πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος του, η μία βρήκε τον στόχο της και τον έπληξε στη πίσω δεξιά πλευρά ενώ εκείνος ήταν σε φάση αποχώρησης.

Ανταπέδωσε με έναν πυροβολισμό που αποδείχθηκε μοιραίος. Ο ισχυρισμός είναι ότι συνολικά πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα για εκφοβισμό των κυνηγόσκυλων και μία ως «ανταπάντηση» στους πυροβολισμούς του κυνηγού.

Στην κατάθεση του, την οποία αμφισβητεί η αντίδικη πλευρά, φίλος του κυνηγού που ήταν στην παρέα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν ένα άτομο να φωνάζει από ψηλά ότι οι σκύλοι ενοχλούν τα ζώα του και ότι πειράζουν τα πλέγματα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το θύμα κάλεσε τον βοσκό να σταματήσει να φωνάζει, λέγοντάς του ότι οι σκύλοι μπήκαν να κυνηγήσουν έναν λαγό.

«Ενώ ήμουν σε απόσταση, χωρίς να έχω οπτική επαφή, συνέχισα να ακούω φωνές-διαπληκτισμούς και ξαφνικά άκουσα δύο πυροβολισμούς. Πριν τους πυροβολισμούς άκουσα τον 49χρονο να λέει: «Τους σκύλους θα σκοτώσεις;» και του απάντησε ο δράστης «Και σένα θα σκοτώσω».

Ο πρώτος πυροβολισμός ρίφθηκε αλλά δεν ήμουν σε οπτική γωνία για να δω ποιος πυροβόλησε αλλά σίγουρα ο δράστης πυροβόλησε προς τον σκύλο. Όταν ρίφθηκε ο δεύτερος πυροβολισμός είχα οπτική επαφή με τον 49χρονο και τον είδα να γονατίζει στο έδαφος.

Επίσης άκουσα ακόμα δύο πυροβολισμούς που ρίφθηκαν από τον 49χρονο καθόσον είχε στα χέρια του το κυνηγετικό όπλο, πέφτοντας και χωρίς να σημαδεύει. Μόλις είδα το περιστατικό έτρεξα και είδα τον 49χρονο. Τον είδα να έχει πυροβοληθεί στο μπροστινό μέρος του σώματός του» αναφέρεται στην επίμαχη κατάθεση. Η δίκη συνεχίζεται στις 18 Μαρτίου με την κατάθεση μαρτύρων.