Το ταξίδι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής συνεχίζεται

Την περικοπή, που θα ακουστεί στις εκκλησίες, κατά τη δεύτερη Κυριακή της Σαρακοστής, καθώς επίσης και τη σημασία του “ταξιδιού” μέσα από τις διδαχές αυτής της περιόδου, αναλύει σήμερα η υπεύθυνη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή.

Όπως σημειώνει, “αυτά που ακούω μέσα από τους ψαλμούς, τις ακολουθίες, είναι σαν να μου μιλάει ο ίδιος ο Χριστός, και να μου λέει, ότι “παιδί μου, Εγώ, είμαι δίπλα σου. Είμαι πλάι σου και σε κρατάω”. Το απόγευμα, στον απόδειπνο, ακούμε πολλές-πολλές φορές να ψάλλεται το “μεθ’ ημών ο Θεός”, δηλαδή ο Θεός, είναι μαζί μου, είναι δίπλα μου. Τότε, γιατί να φοβάμαι; Τι να φοβηθώ, αφού έχω βοηθό μου τον ίδιο το Θεό; Έτσι, λοιπόν, μέσα στην εκκλησία αυτό το νιώθω πιο ζωντανά ακόμη ότι ο Θεός είναι μαζί μου και τότε από μέσα μου, βγαίνει μία φωνή και αυτή η φωνή δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία δοξολογία και ένα Ευχαριστώ προς το Θεό”.

Παράλληλα, η κ. Φετουρή προσκαλεί τον κόσμο στις εκκλησίες, λέγοντας:

“Φίλοι μου, μπείτε μέσα στην εκκλησία, έστω και από περιέργεια. Τότε, πραγματικά, θα νιώστε μία παρηγοριά, θα νιώσετε να δυναμώνει η πίστη σας, θα βρείτε ελπίδα, που την έχουμε τόσο πολλή ανάγκη τώρα. Θα νιώσουμε, αυτό που ένιωθαν οι μάρτυρες όλοι. Αυτοί οι μάρτυρες, μέσα στα μεγάλα μαρτύριά τους, δεν στεναχωριούνταν, ούτε πονούσαν. Τι έκαναν; Τραγουδούσαν. Τι τραγούδι έλεγαν; “Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών”. Αυτός ο Θεός είναι ο δικός σου, είναι ο δικός μου Θεός και είναι δυνατός να με κάνει να νιώσω κι εγώ αυτό το θάρρος”.