Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική Επισκοπή Σύρου

Οι καλύτερες προσευχές είναι οι σύντομες

  • Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:24

Ο Ιησούς και οι μαθητές τους αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στην Καπερναούμ, πέρασαν στην αντίπερα όχθη της λίμνης και περιόδευαν στην ύπαιθρο, κηρύττοντας.

Ο ευαγγελιστής Μάρκος βρίσκει την ευκαιρία να παραθέσει ένα επεισόδιο χωρίς καμιά χρονολογική ή γεωγραφική ένδειξη. Είναι ένα πλούσιο επεισόδιο που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως έμπρακτο επεξηγηματικό σχόλιο σε φράση του τελευταίου βιβλίου της Καινής Διαθήκης, της Αποκάλυψης «ιδού κάνω τα πάντα καινούρια»

«θέλεις, μπορείς να με καθαρίσεις”. Τον σπλαχνίστηκε ο Ιησούς και άπλωσε το χέρι του, τον άγγιξε και του είπε: “Θέλω. Καθαρίσου!”. Κι αμέσως έφυγε από πάνω του η λέπρα και καθαρίσθηκε. Και του μίλησε σε αυστηρό τόνο κι αμέσως βγάζοντάς τον έξω, του είπε: “Πρόσεξε, να μην πεις τίποτα σε κανένα, αλλά πήγαινε και δείξε τον εαυτό σου στον ιερέα και πρόσφερε θυσία για τον καθαρισμό σου όλα εκείνα που διέταξε ο Μωυσής, για να είναι μαρτυρία γι’ αυτούς”. Κι εκείνος, όταν βγήκε, άρχισε να διαλαλεί πολλά και να διαδίδει το γεγονός, σε τέτοιο σημείο ώστε ο Ιησούς να μην μπορεί να μπει σε μια πόλη φανερά, αλλά να μένει έξω σε έρημες τοποθεσίες. Και πήγαιναν σ’ αυτόν από παντού».