Αυτοψία νέας Δημοτικής Αρχής σε δρόμους που “περνά” το δίκτυο ύδρευσης Βάρης – Μέγα Γυαλού

Έλεγχος της “προχειρότητας”

Τα σημεία κακοτεχνίας που υφίστανται σε μεγάλα τμήματα δρόμων στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης μετά τις εργασίες για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΣ επισκέφθηκαν μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό και τους αρμόδιους μηχανικούς του έργου, ώστε να ζητήσουν την άμεση αποκατάστασή τους.

Ειδικότερα, το πρόβλημα εστιάζεται σε τμήματα δρόμων που οδηγούν προς την περιοχή της Φάμπρικας και ενώνουν τον παλαιό με το νέο δρόμο της Βάρης, από τα οποία διέρχονται οδηγοί οχημάτων αλλά και δικύκλων, αφού μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΕΥΑΣ, παρουσιάζουν έντονες ανομοιομορφίες, κυρίως στις άκρες κατά μήκος του οδοστρώματος, γεγονός που γεννά έντονα φόβο για πρόκληση ατυχήματος σε οδηγούς.

Δέκτης παραπόνων και φόβου η τοπική κοινότητα Βάρης

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σημαντικό έργο όπως άλλωστε τόνισε κατά τη συζήτηση που είχε με τους επιβλέποντες μηχανικούς ο κ.Μαραγκός, για το οποίο όμως είναι ξεκάθαρες οι κακοτεχνίες σε επίπεδο κάλυψης του τμήματος του δρόμου που αφαιρέθηκε αρχικά, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο δίκτυο.

Οι οφθαλμοφανείς ανομοιομορφίες και η αποκόλληση σε πολλά σημεία ειδικής πίσσας, οδήγησε αρκετούς κατοίκους της περιοχής μάλιστα, να προχωρήσουν σε οχλήσεις προς τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βάρης, Ιωσήφ Σαργολόγο, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε τον διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, Γιώργο Βακόνδιο ώστε να επιλύσει τα ζητήματα που ανέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο κ. Σαργολόγος σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ανέφερε ότι, ο κ. Βακόνδιος μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στα σημεία για τα οποία γίνεται λόγος, ωστόσο, υπήρξαν εκ νέου παράπονα των κατοίκων και των οδηγών δικύκλων που διέρχονται από αυτά, αφού μέχρι σήμερα αυτές οι κακοτεχνίες παραμένουν, με τους καταγγέλλοντες να εξακολουθούν να εκφράζουν τον φόβο τους για διόλου απίθανη πρόκληση ατυχήματος από το ανώμαλο οδόστρωμα και την ύπαρξη λακκούβας σε πολλά σημεία. Κάποιοι εκ των οποίων βρέθηκαν εκεί, υποστήριξαν δε, πως με τις έντονες βροχοπτώσεις το οδόστρωμα γίνεται πιο ολισθηρό και ο κίνδυνος αυξάνεται.

“Να ελεγχθεί πριν παραληφθεί”

“Διαπιστώσαμε ότι σε αρκετά σημεία υπάρχει όντως πρόβλημα, κάτι το οποίο οδηγεί στην ανάγκη βελτίωσης του έργου πριν την παραλαβή του ειδικά από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες κακοτεχνίες μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για τους οδηγούς” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στα λόγια του οποίου ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Δομένικος Σαγκινέτος, συμπλήρωσε ότι σε έναν “ήδη παλαιό δρόμο, όταν γίνονται έργα η επαναφορά του σε ομαλό επίπεδο είναι δύσκολη. Πιστεύω πως θα διορθωθούν σύντομα οι κακοτεχνίες”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο επιβλέπων μηχανικός που ήταν παρών καθ΄ όλη τη διάρκεια της αυτοψίας, ανέφερε πως άμεσα θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα έχει τοποθετηθεί και ειδική πίσσα στα σημεία που εστιάζεται έντονα το πρόβλημα.

Ετικέτες: