Έναρξη εγγραφών για τη νέα προσκοπική χρονιά

«Αν δεν ανεβάσουμε τον εθελοντισμό, θα είναι εις βάρος μας»

Με δύο συστήματα στη Σύρο και την Πάρο και ένα ακόμη στο νησί της Μυκόνου, ξεκινάει η νέα προσκοπική χρονιά 2015-2016 για την Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων.

Οι εγγραφές νέων και παλαιών μελών στη Σύρο πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Εστία του 4ου Συστήματος στην Πλατεία Μιαούλη.

Σημειώνεται ότι μετά από μία μικρή απουσία, το 1ο Σύστημα στο χώρο του πρώην Ατλάντικ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι τους προσκόπους του νησιού, δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί τη φετινή χρονιά.

Πέντε συστήματα στις Κυκλάδες

Εκτός από τη Σύρο, θα λειτουργήσουν ακόμα δύο συστήματα στην Πάρο και ένα στη Μύκονο, ενώ στα άμεσα σχέδια της Εφορείας περιλαμβάνεται και η λειτουργία κλιμακίων σε Άνδρο και Τήνο.

«Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, κάνουμε μία καλή και οικονομική προσφορά προς τα παιδιά για να μπορέσουν να απασχολούνται, να κάνουν αθλητικές δραστηριότητες και βασικά να μαθαίνουν πράγματα τα οποία τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους αύριο» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων Σωτήρης Φραγκίδης προσθέτοντας: «οι βαθμοφόροι μας, όπως πάντα, είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και ελπίζουμε να έχουμε τη συμπαράσταση από όλους τους συμπολίτες μας σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, να μας βοηθήσουν σε αυτό το πράγμα το οποίο κάνουμε».

Αύξηση συμμετοχών στα τμήματα της Σύρου

Μεταξύ άλλων, κατέστησε γνωστό ότι χρόνο με το χρόνο η συμμετοχή αυξάνεται κατά 10-15%, ενώ στα λυκόπουλα σημειώνεται αύξηση μέχρι και 30%. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις νέες δράσεις της ομάδας οι οποίες έτυχαν θερμής ανταπόκρισης τόσο των μελών όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

«Φέτος δραστηριοποιηθήκαμε για πρώτη φορά στο χώρο της ιστιοπλοΐας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο. Συμμετείχαμε σε αγώνες με προσκόπους και εκπαιδευτές που ήρθαν με δύο σκάφη από το Σύστημα Χολαργού και οι ίδιοι οι βαθμοφόροι μας συμμετέχουν σε ναυτοπροσκοπικούς αγώνες που θα γίνουν τον Νοέμβριο στην Αθήνα. Οπότε, αρχίζουμε να έχουμε πάλι μετά από πάρα πολύ καιρό επαφές και με τα υπόλοιπα προσκοπικά συστήματα στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Συμμετοχή στην πανελλήνια δράση «Μία βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες»

Ο κ. Φραγκίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμμετοχή της Περιφερειακής Εφορείας Κυκλάδων στην πανελλαδική δράση «μία βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες», η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του κόσμου». Στόχος της δράσης είναι η πανελλήνια συλλογή φαρμάκων για τις ανάγκες των χιλιάδων συνανθρώπων μας, που στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις συνέπειες του πολέμου αναγκάζονται να καταφύγουν ως πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες. Οι συμμετέχοντες θα ενώσουν πανελλαδικά την προσπάθειά τους ώστε να γεμίσουν συμβολικά μια ναυτοπροσκοπική λέμβο με φάρμακα, που θα παραδοθούν στα κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της εισροής των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη. Η συλλογή των φαρμάκων (αναλγητικά, αντιβιώσεις παιδικές και ενηλίκων, δερματολογικές κρέμες/αλοιφές) θα πραγματοποιηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου, στις κατά τόπους Προσκοπικές Εστίες.

«Η εποχή είναι δύσκολη και αν δεν θα ανεβάσουμε τον εθελοντισμό είναι εις βάρος μας», κατέληξε ο κ. Φραγκίδης.

Ετικέτες: