Φιλοξενία 75 Ιρακινών προσφύγων στη Σύρο

Στη Σύρο αφίχθησαν 75 Ιρακινοί πρόσφυγες σήμερα, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, οι οποίοι και φιλοξενούνται ήδη στον Επιβατικό Σταθμό Ερμούπολης, όπου και θα παραμείνουν έως τις έντεκα το βράδυ, οπότε και θα αναχωρήσουν για το νησί της Κω με το προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Συνοδεία αστυνομικής δύναμης, οι πρόσφυγες - ανάμεσα στους οποίους γυναίκες με παιδιά και βρέφη -, οδηγήθηκαν στον Επιβατικό Σταθμό όπου και θα τους προσφερθεί φαγητό καθώς όμως όσα είδη πρώτης ανάγκης χρειάζονται οι ίδιοι και τα μικρά παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν της παρουσίας λιμενικών και αστυνομικών προσώπων από τη Σύρο, για την υποδοχή τους, μετέβησαν στο λιμάνι της Ερμούπολης αιρετοί, υπάλληλοι του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και του Λιμενικού Ταμείου Σύρου καθώς επίσης και υπάλληλοι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ στον χώρο του Επιβατικού Σταθμού, ενώ οι αρμόδιοι αιρετοί από τα Τμήματα της Πολιτικής Προστασίας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας συνδράμουν στις απαιτούμενες διαδικασίες για την ομαλή και αξιοπρεπή παραμονή τους στο νησί.

Σημειώνεται πως οι 75 πρόσφυγες ταξίδεψαν με το Champion Jet 2 από το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.