Απαραίτητη η λήψη προειδοποιητικών μέτρων προς τους πεζούς κατά την εξέλιξη εργασιών στα πλακόστρωτα της Ερμούπολης

“Παγίδες” κατά τις νυχτερινές ώρες

Σε “παγίδες” ατυχημάτων μετατρέπονται τα “ανοικτά” πλακόστρωτα της Ερμούπολης όταν είναι σε εξέλιξη εργασίες από διάφορες Υπηρεσίες σε αρκετά τμήματά τους, αφού η μη λήψη μέτρων που να λειτουργούν επαρκώς προειδοποιητικά για τους πεζούς, προκαλεί συχνά ατυχήματα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει μεταφερθεί πολλές φορές προς την εφημερίδα από αναγνώστες, αρκετοί εκ των οποίων έχουν πέσει “θύματα” των μικρών “παγίδων” που κατά καιρούς διακρίνονται στην πόλη. Ο προβληματισμός και η ανησυχία τους για την ασφάλειά τους κατά τη μετακίνηση στην Ερμούπολη και δη κατά τις βραδινές ώρες, όπου σε πολλές μικρές οδούς δεν επαρκεί ο φωτισμός, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με αφορμή το “ανοικτό” τμήμα πλακόστρωτου σε παράλληλη οδό προς τη Σταματίου Πρωίου στο ιστορικό κέντρο.

Οι αποκολλημένες πλάκες για τη διεκπεραίωση προγραμματισμένης παρέμβασης, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε άμεσα από τη λήψη προειδοποιητικών μέτρων στο σημείο που εικονίζεται στο φωτογραφικό υλικό, προκάλεσε νέο ατύχημα σε πεζό συμπολίτη μας προχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Εξ αυτού του γεγονότος, αναδεικνύεται έντονα η υποχρέωση των αρμοδίων να λαμβάνουν μέτρα κατά την εκτέλεση των εργασιών, ώστε να “προασπίζεται” η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Ετικέτες: