Αυτοψία στον πολιτιστικό χώρο “Μάνος Ελευθερίου” από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μ. Αληφραγκή και τον Δήμαρχο, Ν. Λειβαδάρα

Άμεση προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή

Στην ατζέντα με τα σοβαρά θέματα που θα απασχολήσουν την Τεχνική Υπηρεσία κατά τη νέα δημοτική περίοδο έχει συμπεριληφθεί ο πολιτιστικός χώρος “Μάνος Ελευθερίου”, στον οποίο και προχθές, πραγματοποίησαν αυτοψία, ο νέος Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον χώρο εκείνον που στο παρελθόν – μέχρι και πέρυσι – είχε αξιοποιηθεί κάποιες φορές ως συναυλιακός χώρος από τον Δήμο για εκδηλώσεις του προγράμματος “Σύρος Πολιτισμός”, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου πλέον αμφισβητείται. Όπως είχε γίνει γνωστό προ μηνών, μετά από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τον χαρακτηρισμό του ως χορτολιβαδικής έκτασης, θεωρήθηκε πως περνά στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα... αξιοποίησής του πλέον από τον Δήμο.

Ως εκ τούτου, αν και το συγκεκριμένο ζήτημα είναι η κύρια υπόθεση που επιθυμεί να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή, πρέπει να γνωστοποιηθεί πως, ζητήματα απομάκρυνσης του άχρηστου δημοτικού εξοπλισμού και κυρίως απομάκρυνσης των υλικών και των οχημάτων – φορτηγών που έχουν αφεθεί εντός κι εκτός του περιφραγμένου χώρου, από τους εργολάβους που είχαν το δικαίωμα χρήσης τμημάτων του, ως και το 2016 (έληξε η σύμβαση), απασχολούν έντονα τους αρμοδίους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για όποιες εξελίξεις υπάρξουν σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα, η εφημερίδα θα επανέλθει, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του Δήμου και τη Σύρου, υπό την προϋπόθεση της αναβάθμισής του.